19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalDonald Trump negă că ar exista tensiuni privind politica cu Iranul

Donald Trump negă că ar exista tensiuni privind politica cu Iranul

“Ele (mijloacele de comunicare în masă – n.r.) vin cu mesaje cum că aş fi supărat pe oamenii mei. Nu sunt supărat pe oamenii mei. Iau singur deciziile. Mike Pompeo face o treabă foarte bună, Bolton face o treabă foarte bună, dar (presa) lasă să se înţeleagă că ar exista un conflict”, a declarat Trump într-un discurs în faţa Asociaţiei Naţionale de Agenţi Imobiliari din SUA.

Cotidianul The Washington Post a informat săptămâna aceasta că Trump este supărat pe unii dintre consilierii săi deoarece crede că SUA au adoptat o poziţie mult prea războinică, iar The New York Times a dat asigurări că liderul de la Casa Albă i-ar fi comunicat şefului Pentagonului, Patrick Shanahan, că nu doreşte un război cu Iranul.

Bolton, cunoscut pentru atitudinea sa dură la adresa Iranului, vrea să provoace o schimbare de regim la Teheran, în timp ce Trump ar dori să discute cu iranienii pentru a detensiona situaţia, motiv pentru care s-a întâlnit joi cu preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Ueli Maurer, a cărui ţară joacă rolul de mediator între SUA şi Iran, potrivit The Washington Post.

Potrivit publicaţiei Politico, dezbaterea pe tema Iranului i-a adus pe poziţii divergente pe Bolton şi pe Pompeo, acesta din urmă având o abordare mai apropiată de cea a preşedintelui Trump şi dorind să negocieze cu Iranul, idee pe care consilierul pe probleme de securitate naţională o priveşte cu scepticism.

Tensiunile au sporit în această lună între Iran şi SUA în Golful Persic, unde Washingtonul a decis să trimită nava de război USS Arlington, rachete Patriot, portavionul USS Abraham Lincoln şi bombardiere, după ce a acuzat că există “indicii” cu privire la planuri ofensive iraniene împotriva forţelor americane din Orientul Mijlociu.

Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă