Pandișpan cu mere. Cum să prepari această prăjitură delicioasă
Afla cum sa prepari acest desert delicios, de ce ingrediente ai nevoie, dar mai ales ce pasi trebuie sa urmezi pentru a obtine un aluat pufos. Iata ce trebuie sa stii!
Pandișpan cu mere. Ingrediente
3-4 mere
6 oua
6 linguri ulei
200 g zahar
300 faina
1 plic praf de copt
coaja de lamaie (optional)
Citește și Pandișpan cu vișine – Rețeta rapidă a unei prăjituri savuroase pe timp de vară
Pandișpan cu mere. Mod de preparare
Reteta de pandispan cu mere este asemanatoare cu cea care are in compozitie visine, asa ca nu o sa fie foarte greu sa o prepari. Primul lucru cu care trebuie sa incepi este sa speli merele, iar apoi sa le scurgi bine. Lasa-le deoparte, pentru ca intre timp te vei ocupa de pregatirea aluatului.
Va trebui sa separi galbenusurile si albusurile de la cele 6 oua, iar apoi sa le pui in doua castroane separate. Albusurile se bat cu mixerul pana ce devin o spuma.
Treptat, adauga cele 200 g de zahar si continua sa mixezi pana ce totul capata un aspect lucios, dar in acelasi timp toata compozitia devine ferma.
Acum, este timpul sa incorporezi si galbenusurile de ou. Bineinteles, va trebui sa le bati foarte bine impreuna cu uleiul, iar dupa aia sa le incorporezi folosind un tel sau o spatula.
Adauga galbenusurile peste spuma obtinuta din albusuri, iar dupa aia amesteca pana ce toata compozitia se omogenizeaza. Intre timp, poti da drumul la cuptor pentru ca acesta trebuie preincalzit la temperatura de 175 grade Celsius.
Mai departe, adauga coaja de lamaie, iar apoi faina amestecata cu praful de copt. Faina trebuie adaugata treptat, amestecand folosind o spatula, pana ce o sa fie incorporata.
Urmatorul pas in a prepara pandispan cu mere va fi sa cureti fructele de coaja, iar apoi sa le tai in cuburi. 4 mere inseamna aproximativ 5-600 grame, asa ca asigura-te ca o sa ai destule.
Cuburile de mere se adauga in compozitia obtinuta, folosind o spatula. Amesteca foarte pentru ca merele sa fie prin tot aluatul.
Dupa asta, este timpul sa pui toata compozitia in tava de copt, insa nu inainte de a o tapeta cu o hartie de copt. Dupa ce ai pus aluatul, mai poti pune pe deasupra cateva felii de mere, pentru decor, insa acest lucru este optional.
Pandispanul se va coace in aproximativ 35 de minute, iar dupa ce timpul ma trecut poti face testul scobitorii pentru a vedea daca s-a copt sau nu. Daca scobitoarea este curata atunci cand intepi prajitura, inseamna ca este coapta.
Pasul final este sa scoti prajitura din cuptor si apoi sa o lasi sa se raceasca. Este esential ca prajitura sa se raceasca pentru ca abia atunci o sa o poti taia cum trebuie. Dupa aia, mai poti presara putin zahar pudra pe deasupra.