17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiUn urs a apărut în Râmnicu Vâlcea

Un urs a apărut în Râmnicu Vâlcea

Prezenţa unui urs a fost semnalată, marţi seară, în Râmnicu Vâlcea, fiind emis un mesaj RO-ALERT pentru avertizarea populaţiei, a anunţat ISU Vâlcea, conform agerpres.ro.

„A fost semnalată prezenţa unui urs în localitatea Râmnicu Vâlcea, punct Capela. Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta sau să îl hrăniţi”, a transmis ISU Vâlcea.

Autorităţile le recomandă locuitorilor să îşi protejeze animalele din gospodărie fără să se expună pericolului.

Un urs se plimbă pe străzile localității Slănic. Locuitorii, avertizați printr-un mesaj RO-ALERT

Un urs a fost văzut, vineri, în localitatea Slănic din judeţul Prahova, populaţia fiind avertizată printr-un mesaj RO-ALERT, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

„A fost transmis mesaj RO-ALERT pentru localitatea Slănic, Calea Ploieşti (urs în zonă). A fost alocată resursa medicală SMURD din cadrul Punctului de Lucru Lipăneşti”, au precizat reprezentanţii ISU Prahova.

Autorităţile îi sfătuiesc pe cetăţeni să evite zona sau să rămână în locuinţe, să păstreze distanţa faţă de animal şi să nu încerce să-l hrănească sau să-l fotografieze.

Prezenţa unui urs a fost semnalată şi în urmă cu o zi în localitatea Slănic, localnicii fiind avertizaţi prin mesaj RO-ALERT.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România, noul centru medical din sud-estul Europei, atrage tot mai mulți pacienți străini

România se conturează ca un pol important al serviciilor medicale în sud-estul Europei, atrăgând din ce în ce mai mulți pacienți din afara țării...

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată într-un accident mortal

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată în teribilul accident rutier din localitatea Bumbești Pițic, din județul...

Un ieșean a sunat nejustificat la numărul unic de urgență 112 de 15.000 de ori

Un ieșean deține recordul de apeluri nejustificate la 112. Acesta a sunat de nu mai puţin de 15.000 de ori la numărul unic de...
Ultima oră
Pe aceeași temă