13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUE vrea să creeze un fond de 20 de miliarde de euro...

UE vrea să creeze un fond de 20 de miliarde de euro pentru Ucraina

Uniunea Europeană(UE) ar elabora planuri pentru crearea unui fond de 20 de miliarde de euro care va fi cheltuit pe o perioadă de 4 ani pentru a ajuta Ucraina să învingă forţele ruseşti, au declarat joi diplomaţi, potrivit Ziarul Financiar.

La sosirea la Bruxelles, la o reuniune a miniştrilor de externe ai UE, şeful politicii externe şi de securitate a Uniunii Europene, Josep Borrell, a declarat că nu poate oferi o cifră pentru acest fond înainte ca statele membre să îl discute.

“Aşa că vom discuta despre cum să continuăm să sprijinim Ucraina pe termen lung, angajamentele de securitate pe termen lung şi garanţiile pentru Ucraina din partea noastră”, a declarat Borrell.

UE va crea un fond de 20 miliarde de euro pentru Ucraina, fiind doar discuții incipiente la acest moment

“Am prezentat un plan pentru a asigura sprijinul financiar pentru Ucraina începând de anul viitor, care se va ridica la o sumă destul de importantă de bani. Sper că miniştrii îl vor susţine”.

O sursă diplomatică de la Bruxelles a declarat pentru AFP că ajutorul în discuţie este de 5 miliarde de euro pe an, pe o perioadă de patru ani – 2024-2027 – chiar dacă discuţiile se află în “stadii incipiente”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...
Ultima oră
Pe aceeași temă