11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăVideoVIDEO: Un martor povestește fuga unui soldat american în Coreea de Nord

VIDEO: Un martor povestește fuga unui soldat american în Coreea de Nord

Gărzile americane și sud-coreene s-au luptat fără succes pentru a-l opri pe soldatul Travis King, din armata americană, să se avânte marți în Coreea de Nord. Femeia neozeelandeză, Sarah Leslie, se afla în zona de frontieră.

Leslie se afla în Zona de Securitate Comună (JSA) din Zona Demilitarizată (DMZ) împreună cu alți aproximativ 40 de turiști care se plimbau și făceau fotografii în momentele dinaintea momentului în care King a făcut o cursă nebună spre Coreea de Nord, înarmat nuclear și retras.

Grupul tocmai părăsise una dintre clădirile iconice albastre care se află la granița dintre cele două Corei și care este folosită pentru negocieri, când King a fugit brusc printre structuri spre Nord, a spus ea.

Armata americană se străduia miercuri să determine soarta lui King după ceea ce oficialii au declarat că a trecut intenționat și neautorizat a frontierei în Coreea de Nord, aruncând Washingtonul într-o nouă criză în relațiile sale cu acest stat.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Blinken spune că Israelul are nevoie de un plan clar și concret pentru viitorul Gaza

Israelul are nevoie de un plan clar și concret pentru viitorul din Gaza, unde se confruntă cu potențialul unui vid de putere care ar...

Un bebeluș de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat cu un avion SMURD de la Timișoara la București

Un bebeluş în vârstă de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat, marţi seară, de la Timişoara la Bucureşti cu un avion...

Dintre atâția ciocoflenderi politruci îngrijorați de soarta lui Piersic, în campanie, care va rămâne Buză umflată?

Ilustrație: Marian Avramescu Starea de sănătate a actorului Florin Piersic a devenit subiect arzător pentru ciocoflenderii aflați la putere, în aceste timpuri de campanie...
Ultima oră
Pe aceeași temă