19.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăVideoVIDEO: Wagner nu a folosit corturile oferite de Belarus

VIDEO: Wagner nu a folosit corturile oferite de Belarus

Nimeni din grupul de mercenari ruși Wagner nu a folosit tabăra militară pe care președintele belarus Alexander Lukașenko a pus-o la dispoziție, a declarat un consilier al ministrului belarus al apărării.

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, ar fi trebuit să își retragă mercenarii și să se mute în Belarus, iar Vladimir Putin renunța la acuzațiile împotriva sa.

Aceștia erau termenii unui acord negociat luna trecută de președintele belarus Alexander Lukașenko, pentru a pune capăt unei revolte armate a lui Wagner – cea mai gravă provocare la adresa lui Putin în cei 23 de ani de când se află la putere.

Dar înțelegerea nu pare să se desfășoare conform acestor linii.

Vineri, Guy Faulconbridge, șeful biroului Reuters Rusia, a vizitat tabăra.

“Ceea ce am văzut au fost 300 de corturi mari, înconjurate de pădure. Și întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem este – ce înseamnă asta despre acordul care a fost încheiat pentru a pune capăt uneia dintre cele mai grave provocări la adresa statului rus de la lovitura de stat din 1991 împotriva lui Mihail Gorbaciov?.”

Lukașenko a declarat jcă Prigojin se află în Rusia împreună cu mii de luptători și că problema relocării lor nu a fost încă rezolvată.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ședință solemnă în Parlament, cu ocazia Zilei prieteniei româno-israeliene

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor întruni astăzi, de la ora 10:00, în şedinţă solemnă comună consacrată marcării Zilei Solidarităţii şi Prieteniei dintre România...

Ședința de guvern se ține la Brașov

Ședința de guvern programată în ziua de 14 mai 2024 se va desfășura în municipiul Brașov, anunță un comunicat transmis de la Palatul Victoria. Nu...

Revolut Money Report: Ce vor românii de la banca lor digitală?

Digital banking-ul a devenit, în ultimii ani, mai mult decât o alternativă la banking-ul clasic pentru nevoile financiare obișnuite ale clienților - plăți, împrumuturi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă