14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăVideoVIDEO: Navalny, criticul Kremlinului, se apără în instanță

VIDEO: Navalny, criticul Kremlinului, se apără în instanță

Liderul opoziției Alexei Navalny, încarcerat, a apărut în fața unui tribunal rus pentru a se apăra de noi acuzații de extremism care i-ar putea prelungi cu zeci de ani pedeapsa cu închisoarea.

Audierea a avut loc la colonia penală IK-6 din Melekhovo, la aproximativ 235 km est de Moscova, unde Navalny execută deja o pedeapsă totală de 11 ani și jumătate.

Susținătorii săi acuză autoritățile ruse că încearcă să îl intimideze în închisoare pentru a-i reduce la tăcere criticile la adresa președintelui Vladimir Putin, lucru pe care Kremlinul îl neagă.

Jurnaliștii nu au fost admiși în sala de judecată, dar au putut urmări dezbaterile prin legătură video dintr-o cameră din apropiere, cu un sunet abia inteligibil.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Prognoza meteo pe regiuni, valabilă pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea de 1 iunie

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo valabilă pentru următoarele două săptămâni. Astfel, în intervalul 20 mai - 2...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Gheorghe Dincă, afirmații tulburătoare: “Pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu nu le-am omorât, ci le-am vândut!”

Gheorghe Dincă, cunoscut ca „Monstrul din Caracal”, încearcă să obțină rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare....
Ultima oră
Pe aceeași temă