20.5 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăInternațional"Munte" de echipamente de protecție medicale, într-o rezervație naturală din Marea Britanie

“Munte” de echipamente de protecție medicale, într-o rezervație naturală din Marea Britanie

Un adevărat “munte” de echipamente de protecție medicale a fost găsit abandonat într-o rezervație naturală din Marea Britanie, dezvăluie jurnaliștii de la publicația The Telegraph.

Localnicii din Marea Britanie s-au declarat „îngroziți” după descoperirea, „la scară largă”, de combinezoane medicale, abandonate în mediul rural. Mii de pachete de echipamente individuale de protecție (EIP) au fost găsite aruncate în grămadă în New Forest. Imaginile arată pachete de șorțuri și măști de protecție lăsate într-o grămadă uriașă din orașul Calmore, la marginea Rezervației Naturale Testwood Lakes și AFC Totton Football Club.

Descoperirea „la scară largă” a fost făcută publică la o ședință a Consiliului Județean Hampshire (HCC), unde consilierii au spus că au reacționat cu „groază” și cer răspunsuri, deși nu se știe încă dacă elementele găsite sunt legate de pandemia de Covid-19.

În timpul pandemiei, Departamentul pentru Sănătate și Asistență Socială a cheltuit 15 miliarde de lire sterline pe EIP care s-au dovedit inutilizabile și sunt acum arse, inclusiv măști și halate pentru personalul NHS. De aceea, organul de supraveghere al cheltuielilor de la Whitehall a acuzat această „risipă extraordinară”. Acum, un raport al comitetului de reglementare al HCC a dezvăluit că descoperirea a fost făcută în urma unei investigații a New Forest District Council cu privire la utilizarea terenului din Little Testwood Farm Caravan Park, Hants.

Raportul spunea: „În urma propriilor investigații cu privire la utilizarea terenului ca parc de rulote, New Forest District Council a raportat depozitarea pe scară largă a pachetelor de EIP vechi. A devenit evident că mii de pachete de șorțuri medicale au fost aruncate pe teren fără semne evidente că acestea sunt protejate sau depozitate pentru o utilizare viitoare. Îngrijorarea este că au fost aruncate fără intenția de a fi mutate într-o locație adecvată. Consilierul Peter Latham, președintele comitetului, a declarat: „A fost o surpriză, am avut o reacție de groază. Așa ceva s-a putut întâmpla în Hampshire și nimeni nu știa despre asta.”

Domnul Latham, care a fost președintele Comitetului de reglementare timp de șase ani, a adăugat: „Nu am mai văzut așa ceva până acum.”

Consiliul a lansat acum o „activitate de punere în aplicare” cu Agenția de Mediu, poliția și New Forest District Council pentru a stabili cine este responsabil și „dacă au fost aruncate de un Trust pe sănătate ca fiind substandarde în timpul achiziției Covid”.

Julian Lewis, deputatul conservator pentru New Forest East, a declarat: „Depozitarea neautorizată a unei cantități atât de uriașe de șorțuri medicale ar trebui să fie relativ ușor de investigat și de urmărit istoricul acesteia. O lecție pe termen lung din toate acestea este că Regatul Unit nu ar trebui să fie niciodată prins fără stocuri strategice de rezervă de îmbrăcăminte medicală de protecție.”

Un purtător de cuvânt al Agenției de Mediu a confirmat că oficialii săi urmează să viziteze site-ul săptămâna viitoare, adăugând: „Nu putem face comentarii suplimentare pentru a nu prejudicia nicio investigație sau deciziile de executare ulterioare”.

CREDIT: Simon Czapp/Solent News & Photo Agency

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Coreea de Nord susține că a testat cu succes o rachetă cu focoase multiple

Coreea de Nord a reuşit ieri testul unei rachete cu focoase multiple, a informat joi agenţia de stat nord-coreeană KCNA.Regimul de la Phenian "a...

Speranță pentru agricultori, chiar și în condițiile secetei: un morcov răsare din Ciucă, după negocierile cu Ciolacu

Ilustrație: Marian Avramescu Agricultorii români se plâng de seceta care a acaparat Europa și țara noastră în special, ce le compromite toate culturile. Se întrevede...
Ultima oră
Pe aceeași temă