17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăVideoVIDEO: Președintele chinez Xi se întâlnește cu Bill Gates

VIDEO: Președintele chinez Xi se întâlnește cu Bill Gates

Președintele Chinei, Xi Jinping, s-a întâlnit vineri (16 iunie) la Beijing cu Bill Gates, a anunțat CCTV.

În cadrul unei întâlniri la pensiunea de stat Diaoyutai din Beijing, unde liderii chinezi au primit în mod istoric oaspeți străini de rang înalt, Xi l-a numit pe Bill Gates “un vechi prieten” și a spus că speră că vor putea desfășura împreună activități benefice atât pentru China, cât și pentru Statele Unite.

Xi i-a spus cofondatorului și filantropului Microsoft că este foarte fericit să îl vadă după trei ani și l-a descris pe Gates ca fiind primul prieten american pe care l-a întâlnit în acest an.

Ultima întâlnire raportată între Xi și Gates a avut loc în 2015, când s-au întâlnit în marja forumului Boao din provincia Hainan.

La începutul anului 2020, Xi i-a scris lui Gates mulțumindu-i acestuia și Fundației Bill și Melinda Gates pentru că a promis asistență Chinei, inclusiv 5 milioane de dolari pentru lupta sa împotriva COVID-19.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Spitalul “Foişor”, actualizare cu privire la starea de sănătate a lui Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic vineri, starea sa generală fiind stabilă, fără modificări semnificative faţă de zilele anterioare, au informat reprezentanţii Spitalului...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă