20.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăVideoUn bărbat încearcă să urce fără frânghie pe un zgârie-nori din Seul

Un bărbat încearcă să urce fără frânghie pe un zgârie-nori din Seul

Un bărbat britanic a încercat să escaladeze a șasea cea mai înaltă clădire din lume fără frânghie luni (12 iunie), până când autoritățile sud-coreene l-au forțat să-și abandoneze urcarea la mai mult de jumătatea drumului pe un zgârie-nori din Seul.

Un videoclip difuzat de Stația de Pompieri Songpa l-a arătat pe bărbat urcându-se pe fațada turnului Lotte World Tower de 123 de etaje cu mâinile goale. Era mai mult de o oră în ascensiune când, la etajul 73, când l-au forțat să urce într-un leagăn de întreținere și să intre în clădire, a spus un oficial al pompierilor, potrivit Reuters.

Un bărbat a încercat să escaladeze fără frânghie un zgârie-nori din Seul, tânărul de 24 ani fiind predat pentru audieri poliției

Tânărul de 24 de ani a fost predat polițiștilor pentru audieri. Poliția nu a fost imediat disponibilă pentru comentarii.

Ziarul Chosun Ilbo l-a identificat pe bărbat ca fiind George King-Thompson. Presa britanică a raportat că a fost arestat și închis pentru că a escaladat clădirea Shard din Londra în 2019.

VIDEO Un bărbat s-a căţărat pe The Shard, cea mai înaltă clădire din Londra

Bărbatul a fost interogat de poliţie după cascadorie – în jurul orei locale 05:15 – însă nu a fost arestat.

Trecătorii au postat videoclipuri cu bărbatul, despre care se crede că a urcat fără frânghii sau ventuze.

Pe The Shard, o clădire cu o înălţime de 310 metri, s-a mai căţărat şi vedeta Youtube CassOnline în 2017.

Un purtător de cuvânt pentru Real Estate Management, compania care operează The Shard, a declarat: „Am avut parte de un incident la The Shard în această dimineaţă. Un cetăţean s-a căţărat pe clădire”.

„Persoana a fost prinsă, în siguranţă, de poliţişti. Unele zone din jurul clădirii au fost închise publicului ca măsură de siguranţă şi au fost acum redeschise”, a adăugat el.

„Din fericire, nimeni nu a fost rănit de această activitate periculoasă şi vom ajuta poliţia în investigaţie, a precizat el.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Dan Podaru: Cei mai mulți cetățeni ai sectorului 1 n-o mai vor pe Clotilde Armand

Cei mai mulți locuitori ai sectorului 1 din Capitală nu o mai doresc pe Clotilde Armand la primărie, concluzionează candidatul Partidului Ecologist Român (PER)...

Elevul care a decedat în 2006, Carlos Acutis, va fi canonizat

Papa Francisc a recunoscut miercuri a doua minune atribuită lui Carlo Acutis, un adolescent italian devotat răspândirii credinței catolice. Decizia suveranului pontif deschide astfel...

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, unde vor participa la categoriile 71 kg, respectiv 49...
Ultima oră
Pe aceeași temă