4.9 C
București
duminică, 24 noiembrie 2024
AcasăSportFotbalRodri, jucătorul sezonului în Champions League. Cum arată echipa ideală în viziunea...

Rodri, jucătorul sezonului în Champions League. Cum arată echipa ideală în viziunea UEFA

Internaţionalul spaniol Rodri a fost desemnat de UEFA cel mai bun jucător al sezonului 2022-2023 în Champions League, competiție pe care a câștigat-o împreună cu Manchester City.

Fotbalistul în vârstă de 26 de ani a marcat unicul gol al finalei pe care Manchester City a câştigat-o sâmbătă, la Istanbul, în faţa formaţiei italiene Inter Milano (1-0).

Jucătorul iberic a ratat o singură partidă a „cetăţenilor” în actuala campanie din Champions League şi a înscris două goluri, cel mai important dintre ele în finala de la Istanbul, unde a fost desemnat „Jucătorul Meciului”.

Cel mai bun tânăr jucător al sezonului în Champions League a fost desemnat georgianul Hvicea Kvaratshelia, după o campanie remarcabilă în tricoul lui SSC Napoli. În vârstă de 22 de ani, Kvaratshelia a câştigat titlul în Serie A cu Napoli, intrând totodată în posesia premiului de cel mai bun jucător al sezonului în liga italiană, la începutul acestei luni.

Aşa cum era de aşteptat, Manchester City are cei mai mulţi reprezentanţi în Echipa Sezonului din Champions League, șapte, urmată de Inter Milano şi Real Madrid, ambele cu câte doi jucători.

Iată componenţa Echipei Sezonului în Champions League 2022-2023:

Portar: Thibaut Courtois (Real Madrid)

Fundaşi: Kyle Walker (Manchester City), Ruben Dias (Manchester City), Alessandro Bastoni (Inter Milano), Federico Dimarco (Inter Milano)

Mijlocaşi: John Stones (Mannchester City), Kevin De Bruyne (Manchester City), Rodri (Manchester City)

Atacanţi: Bernardo Silva (Manchester City), Erling Haaland (Manchester City), Vinicius Junior (Real Madrid)

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

România votează: 18 milioane de cetățeni înscriși pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie

Actualizările sunt gestionate de primari sau de persoane desemnate prin dispoziție legală Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că numărul total al alegătorilor înscriși în...

Cum să votezi corect la primul tur al alegerilor prezidențiale: reguli și situații de invalidare a voturilor

Pe buletinul de vot sunt înscriși 14 candidați, iar ștampila „VOTAT” trebuie aplicată corect Alegătorii care se prezintă la urne în primul tur al alegerilor...

Referendum în București: Care sunt cele trei întrebări esențiale la care ar trebui să răspundă locuitorii Capitalei

Pe 24 noiembrie, bucureștenii votează nu doar pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, ci și la referendumul inițiat de primarul general Nicușor Dan. Cele trei...
Ultima oră
Pe aceeași temă