1.6 C
București
luni, 23 decembrie 2024
AcasăSportFotbalUniversitatea Cluj și-a găsit antrenor. Cine îi ia locul lui Ioan Ovidiu...

Universitatea Cluj și-a găsit antrenor. Cine îi ia locul lui Ioan Ovidiu Sabău

Anton Petrea a fost numit, vineri, în funcţia de antrenor al echipei de fotbal Universitatea Cluj.

Tehnicianul în vârstă de 48 de ani a pregătit-o pe Chindia Târgovişte în sezonul recent încheiat, nereuşind să o salveze de la retrogradare.

Petrea are o vastă experienţă ca antrenor secund la echipe precum FCSB, Litex Loveci, Al-Hilal, Al Wahda (Arabia Saudită), Al Wasl (Arabia Saudită) sau Concordia Chiajna.

Anton Petrea şi-a început cariera de antrenor principal în sezonul 2020/2021, pe banca celor de la FCSB. A încheiat sezonul regular al Ligii 1 pe prima poziţie, însă la finalul play-off-ului echipa sa a terminat pe poziţia secundă. Echipa antrenată de Petrea s-a remarcat prin jocul ofensiv în acel sezon, având cel mai mare număr de goluri marcate (72), cu 15 mai multe faţă campioana CFR Cluj. Cu Anton Petrea pe bancă, bucureştenii au câştigat Cupa României, pe 22 iulie 2020.

A doua provocare ca antrenor principal pentru Anton Petrea a fost Chindia, echipă pe care a preluat-o în septembrie 2022 de pe ultimul loc în Superligă. A urmat o serie de şase victorii şi patru remize în 11 partide, care au dus echipa până pe locul 8.

Universitatea Cluj a început sezonul trecut cu Erik Lincar pe banca tehnică, iar apoi a fost antrenată de Eugen Neagoe, încheind stagiunea cu Ioan Ovidiu Sabău, care a salvat-o de la retrogradare şi a dus-o în finala Cupei României.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Discrepanțe uriașe pe piața agricolă din UE: În România, un hectar de teren arabil costă de 34 de ori mai puțin decât în Malta

România s-a situat printre statele cu prețuri accesibile, cu o medie de 8.414 euro/ha Prețurile terenurilor arabile în Uniunea Europeană au înregistrat variații semnificative în...

Tensiuni între Colegiul Medicilor și CNAS: Actele adiționale pentru 2025, sub semnul întrebării

Medicii cer publicarea bugetului pentru anul viitor și asigurarea unor negocieri transparente Colegiul Medicilor din România (CMR) a transmis o solicitare oficială către Casa Națională...

Vladimir Putin s-a întâlnit la Kremlin cu prim-ministrul slovac, Robert Fico

Slovacia este dependentă de gazul care trece prin Ucraina Președintele rus, Vladimir Putin, s-a întâlnit duminică cu prim-ministrul slovac, Robert Fico, la Kremlin, a declarat...
Ultima oră
Pe aceeași temă