15.7 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSocialMeteoAtenționare de furtuni, pentru 14 județe

Atenționare de furtuni, pentru 14 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de furtuni şi averse la munte şi în judeţe situate în sudul şi estul Transilvaniei, valabilă pe parcursul zilei.

Potrivit meteorologilor, în intervalul orar 12:00 – 22:00, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi intensificări ale vântului, la munte şi în sudul şi estul Transilvaniei.

În intervale scurte de timp (1 – 3 ore), cantităţile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp.

Judeţele avertizate sunt: Bihor, Cluj, Hunedoara, Arad, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Bistriţa – Năsăud, Neamţ (jumătatea de vest), Suceava (jumătatea de vest) şi Maramureş.

În Capitală, vremea va fi predominant frumoasă, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 26 – 27 de grade.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Prin comasarea alegerilor, AUR pierde jumătate din numărul europarlamentarilor

Ultimul sondaj INSCOP ne confirmă predicțiile preelectorale: 1 + 1 nu fac 2 pe tabla rezultatelor celor două scrutinuri din 9 iunie 2024. Dar...

Dispută Brazilia-Israel: Președintele Lula da Silva și-a revocat ambasadorul de la Tel Aviv

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva l-a revocat pe ambasadorul său în Israel și l-a trimis în calitate de reprezentant special la Geneva,...

Ialomița: Un bărbat de 44 de ani a murit când încerca să facă o bombă artizanală

Un bărbat de 44 de ani din judeţul Ialomiţa a murit încercând să facă o bombă artizanală în locuinţă. Materialele folosite au explodat. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă