19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalElon Musk are probleme. Este acuzat de manipularea criptomonedei Dogecoin

Elon Musk are probleme. Este acuzat de manipularea criptomonedei Dogecoin

Investitorii care propun un proces colectiv l-au acuzat pe directorul general al Tesla, Elon Musk, de “insider trading” și de manipularea criptomonedei Dogecoin, ceea ce i-a costat miliarde de dolari, scrie CNN.

Într-un dosar depus miercuri seară la tribunalul federal din Manhattan, investitorii au declarat că Musk s-a folosit de postările de pe Twitter, de influenceri online plătiți, de apariția sa din 2021 în emisiunea “Saturday Night Live” de pe NBC și de alte “cascadorii publicitare” pentru a tranzacționa profitabil pe seama lor prin intermediul mai multor portofele Dogecoin pe care el sau Tesla le controlează.

Investitorii au spus că acest lucru a inclus momentul în care Musk a vândut aproximativ 124 de milioane de dolari în Dogecoin în aprilie, după ce a înlocuit logo-ul păsării albastre a Twitter cu logo-ul câinelui Shiba Inu al Dogecoin, ceea ce a dus la un salt de 30% în prețul Dogecoin.

Un “curs deliberat de manipulare a pieței și tranzacționare cu informații privilegiate” i-a permis lui Musk să fraudeze investitorii, să se promoveze pe sine și companiile sale, se arată în dosar.

Musk a cumpărat Twitter în octombrie anul trecut. El conduce, de asemenea, SpaceX, un producător de rachete și nave spațiale, precum și Tesla, care produce mașini electrice.

Alex Spiro, un avocat al lui Musk și al Tesla, a refuzat să comenteze. Avocatul investitorilor nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Investitorii l-au acuzat pe Musk că a determinat în mod deliberat creșterea prețului Dogecoin cu peste 36.000% în decurs a doi ani și apoi a lăsat-o să se prăbușească.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

Germania vizează să-și reia poziția geopolitică printr-o relansare economică

Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul de Finanţe, Christian Lindner, care este şi preşedintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă