14.5 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăVideoVIDEO: Ucraina cere o decizie "clară" privind aderarea la NATO

VIDEO: Ucraina cere o decizie “clară” privind aderarea la NATO

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenskiy, a declarat joi, 1 iunie, că Kievul așteaptă o decizie “clară” privind viitorul său în cadrul alianței militare NATO atunci când liderii blocului se vor reuni la Vilnius, în iulie.

În cadrul unui summit al celor peste 40 de lideri europeni din Moldova, el a mai spus că dorește progrese în ceea ce privește drumul Ucrainei către Uniunea Europeană, la care Kievul a cerut să adere anul trecut, după ce Rusia a lansat invazia sa la scară largă.

Zelenskiy, a cărui “formulă” de pace în 10 pași presupune retragerea completă a trupelor rusești din Ucraina, a cerut, de asemenea, ca o coaliție de puteri să furnizeze Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană Patriot și avioane de luptă pentru a ajuta la respingerea forțelor rusești.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Când ar putea veni ordonanța pentru Start-up Nation 2024

Ordonanța privind programul Start-up Nation 2024 este așteptată să fie aprobată de către Guvern după Sărbătorile de Paște. Se preconizează că din trimestrul trei...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă