15.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăVideoVIDEO: Ucraina afirmă că Rusia a lansat un atac aerian asupra Dnipro

VIDEO: Ucraina afirmă că Rusia a lansat un atac aerian asupra Dnipro

Cel puțin opt persoane au fost rănite și zeci de clădiri au fost avariate într-un atac aerian rusesc în cursul nopții asupra regiunii Dnipropetrovsk, a anunțat luni (22 mai) Ucraina, adăugând că sistemele de apărare aeriană au distrus 20 de drone și patru rachete de croazieră.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că Rusia a vizat instalații militare și de infrastructură din capitala regională Dnipro și din jur folosind 16 tipuri diferite de rachete și 20 de drone de atac Shahed-136/131. Apărarea aeriană a doborât 20 de drone rusești și patru rachete de croazieră, a precizat Ucraina.

O înregistrare video publicată de Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei a arătat urmările unui atac asupra sediului său din Dnipro. Cel puțin un om a fost rănit în oraș.

Șapte persoane au fost rănite într-un atac asupra districtului Synelnykivskyi din regiunea Dnipropetrovsk, a declarat guvernatorul, Serhiy Lysak, pe Telegram.

Zeci de clădiri, inclusiv case, blocuri de apartamente și infrastructură administrativă au fost avariate sau distruse, a precizat el.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă