14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăPoliticăProtest în curtea Palatului Parlamentului și în jurul acestuia. Demonstranții ar fi...

Protest în curtea Palatului Parlamentului și în jurul acestuia. Demonstranții ar fi de la AUR. Unii parlamentari au fost agresați fizic

În curtea Palatului Parlamentului din București se desfășoară un protest în dimineața zilei de miercuri, 10 mai 2023.

Simultan, un alt protest se desfășoară în exteriorul curții, de-a lungul gardului Palatului Parlamentului. Niciuna dintre aceste acțiuni de protest nu este autorizată, a anunțat Jandarmeria Română. Potrivit Jandarmeriei, participanții la protestul din interiorul curții sunt “invitați și membri ai unei formațiuni politice”. Tot potrivit Jandarmeriei Române, “în exteriorul curții se desfășoară o adunare publică nedeclarată, formată din alți membri ai aceleiași formațiuni politice”.

Potrivit imaginilor apărute în spațiul public, unii protestatari sunt simpatizanți AUR. Una dintre lozincile văzute în imagini este “PNL – trădători”.

Au apărut incidente fizice între demonstranți și parlamentari, în momentul în care parlamentarii intrau în curtea Palatului Parlamentului. Unul dintre cei care afirmă că a fost agresat este fostul premier Ludovic Orban. El a mers pe jos, pe strada Izvor, iar pe acest traseu a fost scuipat și înjurat. Orban a reușit să intre în sediul Parlamentului sub protecția jandarmilor.

Senatul României are programate lucrări în plen, în Palatul Parlamentului, de la ora 10.

———————–

UPDATE Dan Tănasă, parlamentar AUR, susține că Ludovic Orban minte când spune că a fost agresat.

———————–

În timp ce oamenii protestează în jurul și în curtea Palatului Parlamentului, o femeie a încercat să intre în clădire cu patru cartușe asupra ei. Femeia ar face parte din partidul AUR. Femeia este acum anchetată la o secție de poliție.

Incidentele din 10 mai 2023 seamănă cu cele din decembrie 2021. La acel moment, în decembrie 2021, circa o sută de persoane au reușit să intre ilegal în curtea Palatului Parlamentului. Ulterior, acele persoane au fost amendate.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...

Cotnari, partener oficial de vin al Galei Premiilor Gopo 202

Cotnari, una dintre cele mai prestigioase crame din România, anunță că va fi partener oficial de vin al celei de-a 18-a ediții a Galei...
Ultima oră
Pe aceeași temă