11.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăEconomieUn stat din Europa ar putea permite plata pentru anumite servicii publice...

Un stat din Europa ar putea permite plata pentru anumite servicii publice în Bitcoin

Liechtenstein ar putea permite plățile cu Bitcoin pentru anumite servicii publice, a declarat premierul Daniel Risch, într-un interviu acordat cotidianului german de afaceri Handelsblatt, notează Reuters.

“Urmează o opțiune de plată cu Bitcoin”, a declarat Risch în interviul de duminică, fără a oferi un termen specific.

Risch, care este și ministrul de Finanțe al Liechtensteinului, a declarat că țara intenționează să accepte depozite în Bitcoin și să le schimbe imediat cu francul elvețian, moneda națională.

Rezervele statului, care sunt investite în principal pe piața de capital, se ridică în prezent la 2,23 miliarde de franci elvețieni, (2,51 miliarde de dolari), a relatat Handelsblatt, citând Ministerul de Finanțe.

“Criptomonedele precum Bitcoin sunt încă prea riscante. Dar această evaluare se poate desigur schimba”, a declarat Risch.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Hezbollah: Locuitorii strămutați israelieni se pot întoarce acasă dacă se încheie războiul

Şeful grupării insurgente libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat luni că locuitorii din nordul Israelului care s-au refugiat în alte zone din ţară...

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...

SUA nu consideră că Israelul face „genocid” în Gaza, dar trebuie „ să protejeze civilii”

Statele Unite(SUA) nu consideră că Israelul comite un "genocid" în Fâşia Gaza, dar îl îndeamnă pe aliatul lor "să facă mai mult pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă