21.7 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Ucrainenii sărbătoresc Paștele la biserica din satul recucerit

VIDEO: Ucrainenii sărbătoresc Paștele la biserica din satul recucerit

Credincioșii ucraineni dintr-un sat din nordul țării, recucerit de forțele rusești în urmă cu un an, au sărbătorit duminică (16 aprilie) Paștele ortodox în biserica lor distrusă de război.

Lukașivka, în regiunea Cernihiv, a fost ocupată de forțele ruse de la începutul lunii martie 2022 și a fost declarată recucerită până la sfârșitul lunii.

Biserica a fost construită la începutul secolului al XX-lea, iar presa locală a relatat anul trecut că trupele rusești au folosit-o ca depozit de muniție.

Mai mulți credincioși au venit duminică dimineața în incinta bisericii pentru a primi binecuvântarea preotului Serhii.

Acesta a declarat pentru Reuters că comunitatea sa a decis anul trecut să rupă legăturile cu ramura ortodoxă acuzată de legături cu Moscova și s-a alăturat în schimb Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Premiile Emmy 2024. „Shogun”, număr record de trofee. Japonezii sărbătoresc triumful

Serialul "Shogun" a fost sărbătorit cu entuziasm în Japonia după ce a obținut un succes impresionant la gala Primetime Emmy Awards 2024, câștigând un...

Momente emoționante pentru Andreea Marin. Fiica ei se pregătește să plece la facultate

Andreea Marin și-a exprimat recent emoțiile sale legate de viitorul educațional al fiicei sale, Violeta Bănică. Andreea Marin, copleșită de emoții Tânăra se află în...

Piața RCA a crescut cu 3% în primele șase luni din 2024, însă liderii înregistrează încetiniri

Piața RCA a continuat să crească ușor în prima jumătate a anului 2024, înregistrând un avans de 3% în volumul de prime brute subscrise,...
Ultima oră
Pe aceeași temă