20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăPoliticăSorin Grindeanu, despre stadiul drumului Expres Galați - Brăila: „Primii 300 de...

Sorin Grindeanu, despre stadiul drumului Expres Galați – Brăila: „Primii 300 de metri de asfalt au fost aşternuţi astăzi”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat că lucrările pe Drumul Expres Galaţi – Brăila au ajuns la un stadiu fizic de 50%, iar antreprenorul român a început turnarea covorului asfaltic în zona giraţiei de la km 1+524 (conexiune cu drumul de legătură de la Podul Brăila).

„Primii 300 metri de asfalt au fost aşternuţi astăzi pe Drumul Expres Galaţi – Brăila. Antreprenorul român, ajuns la un stadiu fizic de 50% al lucrărilor, a început turnarea covorului asfaltic în zona giraţiei de la km 1+524 (conexiune cu drumul de legătură de la Podul #Brăila). Potrivit contractului, circulaţia pe Drumul Expres Brăila – #Galaţi trebuie deschisă la sfârşitul lunii aprilie a anului viitor”, a anunțat Grindeanu prin intermediul unei postări pe Facebook.

Constructorul Drumului Expres Galaţi – Brăila este Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade. Potrivit directorului general al CNAIR, Cristian Pistol, lucrările, care au demarat la începutul anului 2022, au ajuns deja la un stadiu fizic de 50%. Contractul în valoare de 371,41 milioane de lei, fără TVA (finanţat prin POIM), trebuie finalizat în prima parte a anului 2024.

Constructorul român mai efectuează în această perioadă: lucrări la drum, între km 4+200-5+100, partea dreaptă: strat superior fundaţie; deviere reţele electrice 20 kV km 9+600; deviere/protejare reţea transport gaze naturale km 9+640; execuţie piloţi foraţi viaduct mal drept km 10+350-km 10+500. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...

Trei oameni au murit și alți opt sunt răniți după un atac ucrainean asupra orașului Donețk

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite sâmbătă într-o lovitură ucraineană asupra unui restaurant din oraşul Doneţk, ocupat...

Rușii presează și avansează în regiunea Harkov din Ucraina

Forţele ruse au început o operaţiune ofensivă de-a lungul graniţei ruso-ucrainene din nordul regiunii Harkov şi au obţinut câştiguri tactice semnificative, conform antena3.ro. Lupte grele...
Ultima oră
Pe aceeași temă