7.6 C
București
luni, 25 noiembrie 2024
AcasăȘtirile zileiRacheta proiectată în 3D supraviețuiește lansării, dar eșuează în spațiu

Racheta proiectată în 3D supraviețuiește lansării, dar eșuează în spațiu

Racheta proiectată în 3D a lui Relativity Space a decolat pentru prima dată miercuri, depășind o piatră de hotar cheie pentru a demonstra puterea vehiculului în zbor, înainte ca cea de-a doua etapă să eșueze la ajungerea în spațiu, a arătat un flux live al companiei.

Racheta Terran 1 de 110 de picioare înălțime a companiei din California, care este făcută în proporție de 85% din piese imprimate 3D, a decolat în zborul său de debut în jurul orei 23:25. EDT (03:25 GMT joi) de la o rampă de lansare de la baza forțelor spațiale Cape Canaveral din Florida, potrivit Reuters.

La aproximativ 80 de secunde de la începutul zborului, la o altitudine de aproape 16 km deasupra Oceanului Atlantic, racheta a atins un stres aerodinamic maxim pe măsură ce a urcat spre spațiu cu 1.999 km pe oră, depășind un obiectiv cheie în misiunea de testare.

După ce a ajuns în spațiu, motorul din a doua etapă a rachetei a părut să se aprindă pentru scurt timp, dar nu a reușit să atingă forța necesară, iar în cele din urmă nu a reușit să ajungă pe orbită.

Iran a lansat o rachetă cu dispozitive de cercetare în spațiu

Iranul a folosit o rachetă de lansare a satelitului pentru a trimite trei dispozitive de cercetare în spațiu, a declarat joi un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Pe de altă parte, au avut loc discuții indirecte la Viena, între Iran și SUA pentru a încerca să salveze un acord nuclear din 2015. Televiziunea de stat iraniană a arătat joi (30 decembrie) filmări despre ceea ce a spus că este tragerea vehiculului de lansare.

Racheta de transport de satelit Simorgh, a cărei nume se traduce prin „Phoenix”, a lansat cele trei dispozitive de cercetare la o altitudine de 470 de kilometri (290 de mile), a declarat purtătorul de cuvânt Ahmad Hosseini. El nu a oferit alte detalii dacă dispozitivele au ajuns pe orbită, dar a spus că o lansare operațională ar putea avea loc în curând.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Denis Ciobotariu, dorit de Dinamo și Rapid! Sepsi negociază prelungirea contractului

Fundașul Denis Ciobotariu, aflat în centrul unei lupte pentru transfer între Dinamo și Rapid, își continuă negocierile cu Sepsi pentru prelungirea contractului. Denis Ciobotariu, fundașul...

Inteligenţa artificială, tot mai utilizată în procesul de recrutare: companiile încurajează candidaţii să o adopte

Recrutorii de top îndeamnă candidaţii să utilizeze inteligenţa artificială (AI) pentru redactarea CV-urilor şi a scrisorilor de intenţie, marcând o schimbare semnificativă în modul...

Un candidat cotat la „și alții”, intră detașat în turul doi al prezidențialelor

Călin Georgescu a avut o carieră profesională prolifică, activând în domenii care au survolat de la agronomie și mediu, până la diplomație internațională Călin Georgescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă