12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO: Ursula von der Leyen și Biden discută despre tehnologiile curate

VIDEO: Ursula von der Leyen și Biden discută despre tehnologiile curate

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că a convenit cu Președintele Joe Biden, în timpul unei întâlniri de vineri (10 martie) la Casa Albă, să poarte un dialog privind stimulentele pentru industria tehnologiilor curate.

Descriind întâlnirea cu Biden ca fiind “foarte bună”, von der Leyen a declarat că au convenit să lucreze pentru a oferi acces pe piața americană la materiile prime critice provenite din UE.

Von der Leyen a declarat că Uniunea Europeană a salutat legea americană de reducere a inflației, deoarece aceasta prevede o investiție masivă în tranziția energetică ecologică.

Cei doi lideri s-au întâlnit pe fondul plângerilor europene potrivit cărora subvențiile pentru energie curată din Legea americană de reducere a inflației, vor deturna investițiile din Europa și vor afecta economiile lor.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă