21.5 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Șeful Wagner avertizează cu privire la prăbușirea liniei de front Bakhmut

VIDEO: Șeful Wagner avertizează cu privire la prăbușirea liniei de front Bakhmut

Fondatorul forței de mercenari Wagner din Rusia a declarat că trupele sale din orașul ucrainean Bakhmut au fost private de muniție și că, dacă vor fi forțate să se retragă, întregul front se va prăbuși.

“Dacă Wagner se retrage acum din Bakhmut, întregul front se va prăbuși. Situația nu va fi dulce pentru toate formațiunile militare care protejează interesele rusești”, a declarat Evgheni Prigozhin într-o înregistrare video publicată în weekend.

Reuters nu a putut verifica în mod independent când și unde a fost înregistrat videoclipul. Înregistrarea a fost publicată pe un canal Telegram care a difuzat știri despre Prigozhin și care s-a asociat cu Grupul Wagner. Videoclipul nu a fost publicat pe canalul obișnuit al serviciului de presă al lui Prigozhin.

Prigozhin a declarat vineri că unitățile sale “au înconjurat practic Bakhmut”, unde luptele s-au intensificat în ultima săptămână, forțele rusești atacând din aproape toate părțile.

Dar duminică, el s-a plâns că majoritatea munițiilor pe care forțele sale le-au promis Moscovei în februarie nu au fost încă livrate.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Șoșoacă a leșinat după ce ar fi înghițit un jandarm de la brută(rie) care i-a căzut greu

Ilustrație: Marian Avramescu Serviciul de Ambulanță și SMURD au fost apelate să intervină, după ce senatoarea cu potențial de europarlamentar și cu SOS, dar...

NEWS ALERT. Cod roșu de furtună în București și judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara avertizări cod roşu de furtună pentru municipiul Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi...

Paul Stănescu: „PSD va avea candidat la prezidențiale un membru al partidului”

Secretarul general al Partidului Social Democrat, Paul Stănescu, spune că PSD va avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale și exclude varianta ca Mircea...
Ultima oră
Pe aceeași temă