17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăEconomieInvestitorii scot aproximativ 6 miliarde de dolari din stablecoin-ul Binance

Investitorii scot aproximativ 6 miliarde de dolari din stablecoin-ul Binance

Moneda stabilă a Binance, Binance USD, a înregistrat ieșiri de aproximativ 6 miliarde de dolari în urma unei măsuri de reglementare din SUA împotriva companiei care emite tokenul, potrivit CoinGecko, care urmărește piața, scrie Reuters.

Paxos Trust Company, care emite Binance USD, a declarat pe 13 februarie că Securities and Exchange Commission (SEC) din SUA i-a transmis companiei că ar fi trebuit să înregistreze produsul ca titlu de valoare și că ia în considerare posibilitatea de a lua măsuri împotriva platformei.

În aceeași zi, principalul organism de reglementare financiară din New York a declarat, într-o alertă pentru consumatori, că a ordonat Paxos să înceteze să mai creeze acest simbol.

Un purtător de cuvânt al NYDFS a declarat ulterior pentru Reuters că Paxos și-a încălcat obligațiile privind “evaluările de risc adaptate și periodice” și verificările de diligență cu privire la clienții Binance și Binance USD necesare pentru a împiedica “persoanele cu intenții rele să folosească platforma”.

Directorul general al Binance, Changpeng Zhao, a declarat că decizia autorității de reglementare înseamnă că plafonul de piață al token-ului va scădea în timp.

Miercuri, valoarea tuturor Binance USD a fost de aproximativ 10,5 miliarde de dolari, în scădere de la 16,1 miliarde de dolari pe 13 februarie, potrivit urmăritorului de piață CoinGecko.

Financial Times a relatat miercuri că investitorii au retras peste 6 miliarde de dolari din tokenul marca Binance în ultima lună, citând date ale firmei de analiză a blockchain Nansen.

Analiștii au declarat că mișcarea NYDFS a reprezentat un eșec în eforturile Binance de a câștiga cotă de piață de la stablecoins mai mari.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate protestează luni pentru o reformă fiscală urgentă

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate cer o reformă fiscală urgentă. BNS anunţă că luni, 13 mai 2024, va organiza un...
Ultima oră
Pe aceeași temă