15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Se reiau căutările pentru cei 47 dispăruți în mina de cărbune...

VIDEO: Se reiau căutările pentru cei 47 dispăruți în mina de cărbune din China

Eforturile de salvare în locul în care o mină de cărbune s-a prăbușit în Mongolia interioară din nordul Chinei au fost reluate, după ce o a doua alunecare de teren a întrerupt căutările de supraviețuitori, a anunțat vineri (24 februarie) televiziunea de stat chineză CCTV.

Imaginile difuzate de CCTV au arătat utilaje grele și câini de salvare folosiți în căutarea celor 47 de mineri încă dispăruți. Bilanțul morților în urma prăbușirii dramatice de miercuri (22 februarie) a crescut la cel puțin șase persoane.

Mina, operată de mica firmă locală Xinjing Coal Mining Co, s-a prăbușit într-o avalanșă de rocă, lăsând muncitorii îngropați sub o grămadă de moloz.

Regiunea a ordonat vineri inspecții la toate minele sale în carieră deschisă. Aproximativ jumătate din minele de cărbune din Mongolia interioară sunt exploatări în carieră deschisă. Nu era clar dacă minele vor continua să funcționeze în timpul inspecțiilor de siguranță.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Oamenii legii au descoperit aproximativ 6.000 de litri de motorină în urma unor percheziții domiciliare

La data de 17 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Loviturile Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov au făcut cel puțin 11 morți

Rusia a lovit duminică o stațiune aglomerată de la marginea celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina și a atacat, de asemenea, satele...
Ultima oră
Pe aceeași temă