16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: "Duceți-vă acasă!", le spun computerele muncitorilor din India

VIDEO: “Duceți-vă acasă!”, le spun computerele muncitorilor din India

Un start-up indian contracarează tendința de prelungire a programului de lucru prin blocarea calculatoarelor la sfârșitul zilei cu un mesaj pop-up. “Vă rugăm să mergeți acasă”, spune acesta.

Un start-up indian luptă împotriva orelor suplimentare prin blocarea calculatoarelor și trimiterea angajaților acasă cu un mesaj pop-up.

“Vă rugăm să mergeți acasă!”, se arată în mesajul lucrătorilor de la Softgrid Computers, avertizându-i că sistemul se va închide odată ce orele lor de birou s-au terminat.

Angajații au fost șocați la început.

Șeful departamentului de management, Mohammad Ali Fanee, spune că majoritatea erau obișnuiți să lucreze în companii în care aveau nevoie de permisiune pentru a ponta.

“Noi credem în echilibrul dintre viața profesională și cea privată. Credem că atunci când ești fericit cu familia ta, lucrezi destul de bine.”

Angajații firmei cu sediul în Indore – care sunt în jur de 40 – spun că dorm mai bine și sunt mai motivați.

Munca cu program prelungit ucide sute de mii de oameni pe an, a declarat Organizația Mondială a Sănătății în 2021, o tendință care s-a agravat în timpul crizei din domeniul sănătății.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Nicușor Dan, rol dublu în “Prinț și cerșetor”

IlustrațieȘ Marian Avramescu O nouă punere în scenă a celebrului roman al lui Mark Twain “Prinț și cerșetor” este programată pentru campania electorală a...

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...

Alegerea Care Controlează Viitorul Copilului

Una dintre primele și cele mai importante decizii pe care le iau părinții după nașterea unui copil este modul în care vor hrăni...
Ultima oră
Pe aceeași temă