21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: O femeie însărcinată și fiica ei au fost salvate de sub...

VIDEO: O femeie însărcinată și fiica ei au fost salvate de sub dărâmăturile din Turcia

Imagini video încărcate pe rețelele de socializare au arătat momentul în care o femeie însărcinată în șase luni și fiica ei de șapte ani au fost scoase în viață de sub mormanele de moloz ale unei clădiri distruse în orașul turc Gaziantep, vineri seara (10 februarie), după ce au fost îngropate timp de 115 ore.

Imaginile au arătat cum salvatorii le transportau pe femeie și pe fetiță pe targă.

Salvatorii se străduiesc să găsească orice supraviețuitor rămas, după cinci zile de la cutremurul uriaș care a lovit Turcia și nord-vestul Siriei.

Bilanțul confirmat al celui mai mortal cutremur din regiune din ultimele două decenii se ridică la peste 23.700 de morți.

Cutremurul, care a avut loc în primele ore ale zilei de luni (6 februarie), este al șaptelea cel mai ucigător dezastru natural din acest secol, înaintea cutremurului și tsunami-ului din Japonia din 2011.

Salvatorii, inclusiv echipe din zeci de țări pentru a găsi supraviețuitori îngropați. La temperaturi de îngheț, ei au cerut în mod regulat liniște în timp ce ascultau orice sunet de viață din mormanele de beton mutilat.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...

Eroul de la Năstasia

Dragul nostru Ilie Năstase, cunoscut mai ales pentru câteva voleuri luate de la poliție fiind prins băut la volan, dar și pentru schimbarea...

DSU are capacitatea operațională crescută acolo unde există avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt

Capacitatea operaţională va fi crescută în judeţele aflate sub avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt şi vor fi prealertate două elicoptere dotate...
Ultima oră
Pe aceeași temă