17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Imagini din Kirikhanul afectat de cutremur

VIDEO: Imagini din Kirikhanul afectat de cutremur

Imagini filmate cu drona deasupra orașului Kirikhan din sud-vestul Turciei miercuri (8 februarie) au arătat clădiri prăbușite și salvatori care încă mai caută supraviețuitori.

Bilanțul confirmat al morților în urma cutremurului de luni, care a lovit o porțiune din sudul Turciei și Siria vecină, a crescut miercuri la peste 11.000 de persoane.

Era de așteptat ca acest număr să crească în continuare, deoarece sute de clădiri prăbușite din multe orașe au devenit morminte pentru oamenii care dormeau în locuințe atunci când cutremurul a lovit în zorii zilei.

Împreună cu locuitorii și grupurile de salvare, câinii de salvare ai organizației germane International Search and Rescue (ISAR) se aflau în Kirikhan, fiind primii salvatori internaționali care au ajuns în sud-vestul Turciei pentru a ajuta la găsirea victimelor îngropate ale cutremurului.

Mulți dintre locuitorii din zona sinistrată din Turcia au dormit în mașini sau pe străzi, sub pături, de teamă să nu se întoarcă în clădirile zguduite de cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade – cel mai mortal din Turcia din 1999 încoace – și de un al doilea cutremur puternic câteva ore mai târziu.

Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat marți stare de urgență în 10 provincii.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...

Mesajul lui Putin către români

Părintele Ciprian Mega din Oradea s-a bucurat de un tur de forță la Moscova, grație ultimei sale producții cinematografice “21 de rubini.” Marele om...

Jignitul secolului – premierul României jignit de cetățenia română!

Partidul SOS România a transmis un comunicat de presă referitor la faptul că premierul României este jignit de cetățenia română. "Domnule Ciolacu, în 2024 românii nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă