16.1 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăȘtiințăICR oferă burse pentru cercetători în SUA

ICR oferă burse pentru cercetători în SUA

Institutul Cultural Român (ICR) oferă burse pentru cercetători, pe baza cărora oamenii de știință români vor putea face stagii în SUA.

ICR a lansat un apel la candidaturi pentru bursele ”Woodrow Wilson” care se vor desfășura în anul 2023. În cadrul acestui program, trei cercetători români vor primi câte o bursă în valoare de 14.000 de dolari. O bursă asigură un stagiu de trei luni la Woodrow Wilson International Center for Scholars, din Washington.

Cercetătorii interesați sunt invitați să depună dosarele de candidatură până în data de 27 februarie 2023 la sediul ICR din București. Programele de burse se înscriu în Strategia Institutului Cultural Român pentru perioada 2022-2026. Această strategie prevede, pe Axa Susținere culturală, sprijinirea artiștilor, creatorilor și cercetătorilor români prin programe de finanțare de tip burse și rezidențe.

Bursele ”Woodrow Wilson” se adresează cercetătorilor români din mediul universitar, punând accentul pe istorie, politici publice, drept, științe politice şi administrative, relații internaționale, jurnalism, științe economice.

Candidații trebuie să fie implicați deja în proiecte de cercetare legate de prioritățile actuale ale României sau de trecutul recent al acesteia. Candidații trebuie să dețină un doctorat în domeniul lor de activitate sau să fie în etapa de redactare a tezei de doctorat. În cadrul procesului de selecție vor avea prioritate candidații care au publicat cărți în domeniul lor de specialitate sau articole în reviste științifice recunoscute în sistemul ISI. Candidații eligibili pentru acest tip de burse trebuie să fie cetățeni români care au dreptul să dețină o viză de tip J-1. De asemenea, candidații trebuie să facă dovada utilizării fluente a limbii engleze, atestată printr-un certificat lingvistic, recunoscut internațional.

Selecția dosarelor este făcută de o comisie independentă de specialiști (profesori universitari), pe baza dosarelor de candidatură primite. Candidații selectați vor lucra timp de trei luni în cadrul Woodrow Wilson International Center for Scholars, în Washington D.C., unde vor derula activități de cercetare avansată.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Șapte decese în focarele de infecție din locuințele sociale

Șapte persoane fără adăpost au murit în ultimii ani din cauza condițiilor inumane din containerele administrate de Primăria Râmnicu Sărat din județul Buzău,...

Mai mult de 140 de persoane ale zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit au aterizat în Singapore

Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit în timpul unor turbulențe puternice, au ajuns,...

EXCLUSIV. Pasivitatea Ministerului Turismului a condus compania statului LIDO SA în faliment. Blat în favoarea afacerii fostului ministru Bogdan Drăgoi?

Numiri cu întârziere ale administratorilor speciali, schimbări suspecte ale acestora și lipsa unei apărări firești în instanțe sunt doar o parte dintre deciziile luate...
Ultima oră
Pe aceeași temă