18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalPolonia și Țările Baltice se vor opune prezenţei sportivilor ruşi şi belarusi...

Polonia și Țările Baltice se vor opune prezenţei sportivilor ruşi şi belarusi la Jocurile Olimpice de la Paris-2024

Polonia şi Țările Baltice (Lituania, Letonia, Estonia) se vor opune prezenței sportivilor ruși şi belarusi la Jocurile Olimpice de la Paris-2024, chiar şi sub un drapel neutru, a declarat, marţi, ministrul de externe leton, notează AFP.

Săptămâna trecută, Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a anunţat că ia în considerare întoarcerea sportivilor interzişi sub drapel neutru, cu condiţia ca aceştia „să nu fi susţinut activ războiul din Ucraina”.

Kievul a acuzat imediat organismul olimpic de „promovarea războiului” şi a ameninţat că va boicota Jocurile de la Paris, dacă ruşii vor participa, conform primasport.ro.

Polonia și Țările Baltice se vor opune prezenței sportivilor ruși și belaruși la JO 2024, decizia fiind imorală și greșită

Marţi, şeful diplomaţiei letone, Edgars Rinkevics, a racţionat: „Decizia de a permite ruşilor şi belaruşilor să participe la următoarele Jocuri este imorală şi greşită”, a scris el pe Twitter, în marja unei întâlniri de la Riga cu omologii polonez, lituanian şi eston.

Prin intermediul preşedintelui său, Zorzs Tikmer, Comitetul Olimpic Leton a ameninţat deja că va boicota Jocurile Olimpice: „Letonia nu va participa la Jocuri alături de ţara agresoare”, a spus el.

Săptămâna trecută, ministrul polonez al Sportului Kamil Bortniczuk a declarat deja că „nu şi-a imaginat” posibilitatea ca ruşii şi belaruşii să participe la Jocurile Olimpice.

În Estonia, prim-ministrul Kaja Kallas a declarat, luni, că dacă s-ar permite ca sportivii ruşi să concureze „ar fi o batjocură la adresa ucrainenilor şi a zecilor de mii de oameni care şi-au pierdut viaţa în cea mai gravă crimă împotriva umanităţii comisă în Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ministrul britanic de Externe i-a confirmat lui Zelenski un ajutor militar de trei miliarde de lire sterline pe an

Secretarul de stat (ministrul) pentru Afaceri Externe al Marii Britanii, David Cameron, s-a întâlnit, în Ucraina, cu președintele Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre...

Firma care a produs fregatele României revine la București într-un moment critic pentru Forțele Navale Române

Firma BAE Systems din Marea Britanie, cea care a produs fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria, își anunță prezența la salonul BSDA 2024 de...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...
Ultima oră
Pe aceeași temă