15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia, în superioritate numerică, intensifică luptele în Donețk

Rusia, în superioritate numerică, intensifică luptele în Donețk

Rusia, aflată în superioritate numerică, îşi intensifică luptele în regiunea Donețk din estul Ucrainei, a afirmat miercuri viceministrul ucrainean al apărării, Ganna Maliar, transmite AFP.

“Luptele se intensifică”, a indicat aceasta pe Telegram, menţionând zona din apropiere de Bahmut, pe care trupele Moscovei încearcă să-l cucerească de câteva luni, precum şi oraşul Vugledar, care avea 15.000 de locuitori înainte de război şi este situat în partea de sud-vest a liniei frontului din regiunea Doneţk, potrivit agerpres.ro.

„ Acum, în Donbas, în faţa superiorităţii lor numerice şi în materie de arme, avantajul nostru constă în profesionalismul comandamentului militar şi curajul soldaţilor”, a adăugat Ganna Maliar, în mesajul transmis cu puţin timp după anunţul livrării de tancuri grele occidentale Kievului.

Apar tot mai multe semne de luptă chiar în mijlocul încetării focului Rusiei în Ucraina

Sunt tot mai multe semne de luptă chiar în mijlocul încetării focului Rusiei în Ucraina de Crăciun, serbat pe stil ortodox vechi, dar oficialii ucraineni cred că este o capcană aici.

O încetare a focului unilaterală în Ucraina, declarată de președintele rus Vladimir Putin, a intrat oficial în vigoare vineri, dar în orele premergătoare armistițiului au fost reînnoite luptele, Kievul respingând această mișcare ca pe un truc.

O încetare unilaterală a focului în Ucraina, declarată de președintele rus Vladimir Putin, urma să intre oficial vineri în vigoare.

Dar orele care au precedat armistițiul temporar au fost urmate de lupte reînnoite.

Au apărut tot mai multe semne de luptă chiar în mijlocul încetării focului Rusiei în Ucraina, iar ucrainenii acuză și ei bombardamente rusești

Primarul din Kramatorsk a spus că obuzele rusești au lovit orașul aproape de linia frontului.

Asta în timp ce Rusia a spus că Ucraina i-a bombardat pozițiile militare în regiunile Lugansk, Donețk și Zaporojie – în ciuda faptului că trupele sale respectă încetarea focului, potrivit Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă