23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăȘtirile zileiRomânia va lansa licitaţie pentru reţelele de tip 5G

România va lansa licitaţie pentru reţelele de tip 5G

Licitaţia va fi deschisă tuturor companiilor, inclusiv celor care utilizează echipamente ale grupului chinez Huawei Technologies Co., a afirmat Alexandru Petrescu.

“Investiţiile necesare în noile tehnologii sunt foarte mari şi trebuie să ţinem cont de acest lucru şi să facem licitaţia cât mai atrăgătoare posibil”, a spus Petrescu.

Compania Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, este monitorizată atent în Occident din cauza relaţiilor cu instituţiile guvernamentale din China. Statele Unite acuză că echipamentele Huawei pot fi utilizate de Beijing pentru activităţi de spionaj. Washingtonul îndeamnă ţările aliate să nu accepte echipamente Huawei în reţelele 5G.

Cele mai citite

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă