17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Înainte de înmormântare, Papa Francisc l-a lăudat pe Benedict

VIDEO: Înainte de înmormântare, Papa Francisc l-a lăudat pe Benedict

Papa Francisc a declarat miercuri, 4 ianuarie, că fostul Papă Benedict al XVI-lea a fost un „mare maestru al catehezei”.

„Aș dori să ne alăturăm celor care sunt aici, lângă noi, care îi aduc un omagiu lui Benedict al XVI-lea”, a spus Francisc celor câteva mii de persoane la începutul audienței sale săptămânale de la Vatican, în cadrul căreia încheie o cateheză, sau învățătură religioasă.

Joi (5 ianuarie), Francisc va prezida funeraliile lui Benedict XVI în Piața Sfântul Petru, în fața unei mulțimi care, potrivit poliției de la Vatican, va fi de ordinul zecilor de mii de persoane.

Benedict va fi înmormântat, conform dorinței sale, în același loc din criptele de sub Bazilica Sfântul Petru unde a fost înmormântat inițial Papa Ioan Paul al II-lea în 2005, înainte ca trupul său să fie mutat într-o capelă din bazilică, în 2011.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

România la un pas de Visa Waiver: Ambasadorul Muraru anunță îndeplinirea ultimei condiții

În prima parte a anului viitor, românii vor putea călători în SUA, fără vize, transmite Ambasada României în SUA Ambasada României în SUA a anunțat...

Când își va depune Marcel Ciolacu candidatura la alegerile prezidențiale

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunţat faptul că, joi, 3 octombrie, Marcel Ciolacu își va depune candidatura la președinție. Semnăturile necesare pentru candidatura la alegerile...

Vis pe gheață în Sfântu Gheorghe: Contractul pentru patinoarul din oraș a fost semnat

Viitorul patinoar va fi dotat cu un centru medical și va putea găzdui turnee internaționale Ministerul Dezvoltării și autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au semnat...
Ultima oră
Pe aceeași temă