13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăLifestyleBeautyTotul despre ridurile de pe frunte

Totul despre ridurile de pe frunte

Până acum câțiva zeci de ani, ridurile de pe frunte nu puteau fi evitate. Chiar dacă sunt absolut naturale și apar odată cu înaintarea în vârstă, liniile și ridurile de la nivelul frunții pot fi prevenite și tratate extrem de ușor.

Doctor Natalia Marcenco, medic primar chirurgie plastică și estetică în cadrul clinicilor Doctor SKiN, te învață ce poți să faci ca să-ți păstrezi fruntea netedă și întinsă cât mai mult timp.

Cauzele apariției ridurilor de pe frunte sunt diverse, de la suprasolicitarea  mușchilor  pierderea de colagen și elastină, responsabile pentru elasticitatea pielii, expunerea la soare, deshidratarea sau factorii de mediu nocivi, precum poluarea și chiar fumatul. Acestea pot fi riduri de expresie sau dinamice și riduri statice sau profunde.

Trebuie să știi că nicio cremă nu te poate scăpa de riduri, ci doar le poate îmbunătăți, cel mult, aspectul. Pentru frunte și pentru ten, în general, infinit mai importantă este protecția solară 50+, aplicată tot timpul anului, deoarece fotoîmbătrânirea duce la riduri statice, adânci, care sunt mai greu de tratat.

Cel mai simplu și mai la îndemână tratament pentru ridurile de pe frunte este injectarea cu Botox. Denumirea de Botox a fost adoptată de la cea mai populară marcă de toxină botulinică din lume, deși Botox-ul în scopuri estetice se comercializează în România sub denumirea de Vistabel sau Dysport.

Principalul mecanism de acțiune al injecțiilor cu Botox, când vine vorba de riduri, este acela prin care substanța oprește procesul de semnalizare nervoasă. Mai exact, mușchii nu se mai contractă și fața arată mai relaxată și mai odihnită, prevenindu-se agravarea ridurilor existente și apariția unora noi. Injectarea propriu-zisă durează maximum 10 – 15 minute, efectul se instalează in decurs de câteva zile până la 2 săptămâni, iar remanența Botox-ului este de până la 6 luni.

Ca să previi apariția ridurilor, tratamentul cu Botox poate începe în jurul vârstei de 30 de ani, dar chiar și mai devreme, în caz de nevoie. Pentru persoanele cu vârsta mai mare de 50 de ani, care nu au mai folosit deloc Botox, este posibil ca tratamentul să nu aibă efect, deoarece ridurile sunt deja prea profunde ca să mai răspundă la tratament și trebuie “umplute” cu Acid Hialuronic.

Vrei să scapi sau să previi ridurile de pe frunte? Vino la o consultație gratuită în oricare din clinicile Doctor SKiN din București sau Corbeanca, pentru a afla ce poate face tratamentul cu Botox pentru tine!

Cele mai citite

Mesajul lui Putin către români

Părintele regizor Ciprian Mega din Oradea s-a bucurat de un tur de forță la Moscova, grație ultimei sale producții cinematografice “21 de rubini.” Marele...

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă