16.1 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăLifestylePrințul Andrew în suspans! Clauza de confidențialitate cu acuzatoarea sa, Virginia Giuffre,...

Prințul Andrew în suspans! Clauza de confidențialitate cu acuzatoarea sa, Virginia Giuffre, urmează să expire

Acordul semnat de Ducele de York se va încheia în februarie, ceea ce ar putea însemna ca acuzațiile să reapară din nou.

Ducele de York se pregătește ca acuzatoarea sa de abuz sexual să revină în fața ochiului public, deoarece o clauză de abuz semnată de ambele părți va expira în februarie.

Prințul Andrew a plătit milioane pentru a soluționa un caz civil cu Virginia Giuffre la începutul acestui an, obținând o înțelegere care i-a adus doar un an de tăcere. Ducele nu a recunoscut nicio faptă greșită ca parte a soluționării cauzei civile.

Cu toate acestea, acordul se va încheia în câteva săptămâni, ceea ce înseamnă că Virginia Giuffre, care acum locuiește în Australia împreună cu soțul și copiii ei, va fi din nou liberă să vorbească despre anii de abuz suferiți din partea lui Jeffrey Epstein, infractorul sexual condamnat.

Aceasta, ar putea relua interviurile televizate sau chiar ar putea să scrie o carte.

Virginia Giuffre l-a dat în judecată pe Duce pentru daune nespecificate anul trecut, susținând că a fost forțată să întrețină relații sexuale cu el în trei ocazii separate în 2001, când avea doar 17 ani.

Ducele, care a negat orice faptă greșită, era hotărât să ducă procesul civil în judecată și să-și curețe numele.

Dar Palatul Buckingham l-a îndemnat să se liniștească, deoarece afirmațiile din ce în ce mai dăunătoare și mai groaznice dominau agenda știrilor și amenințau să eclipseze sărbătorile jubileului de platină ale Reginei Elisabeta a II-a.

Regretata regină devenea din ce în ce mai fragilă și poate că știa la acea vreme că nu mai avea mult de trăit. Exista îngrijorarea că, printre altele, anunțul de la începutul lunii februarie conform căruia Camilla, ducesa de Cornwall de atunci – cu binecuvântarea Reginei – va fi cunoscută drept Regina Consort atunci când Charles va urca pe tron, va fi eclipsată de bătălia legală în curs.

Palatul Buckingham a anunțat în ianuarie că l-a deposedat pe prințul Andrew de toate titlurile și patronajele militare, i-a ordonat să nu-și folosească titlul de ASR și a exclus orice revenire la îndatoririle publice.

Cu toate acestea, ducele a fost supus unei presiuni intense pentru a ajunge la o înțelegere – anunțată în cele din urmă pe 15 februarie – care să tragă o linie în cazul său și să-i permită să se retragă din ochii publicului.

Pentru a facilita înțelegerea, regretata Regina a contribuit la un acord financiar consistent, care a fost însoțit de o clauză de 12 luni, asigurându-se că niciuna dintre părți nu poate discuta niciun aspect al cazului sau al înțelegerii financiare.

Cea mai mare parte a acordului de 12 milioane de dolari a fost donată doamnei Giuffre, în timp ce aproximativ 2 milioane de dolari au fost donați organizației sale caritabile de trafic sexual.

Includerea clauzei de imbunătățire a fost considerată critică și se înțelege că a fost o condiție prealabilă pentru ca Ducele să împrumute suficienți bani de la familia sa pentru a soluționa cazul.

Cu toate acestea, s-a spus că unii consilieri sunt „neîncrezători” că prințul Andrew ar fi putut plăti atât de mulți bani doar pentru ca acuzațiile să fie repetate după un interval de timp atât de scurt.

Un prieten a spus când a fost semnat acordul: „Dacă ai de gând să apelezi la o soluție legală la astfel de prețuri, atunci vrei tăcere – dar ceea ce avem este tăcere pentru Jubileul de platină”.

Clauza de dezlegare va fi ridicată la sfârșitul lunii februarie, deși termenii specifici ai înțelegerii nu au fost dezvăluiți.

Se crede că Giuffre ar putea fi liberă să vorbească în mod public despre experiența ei de a fi traficată sexual de Jeffrey Epstein și Ghislaine Maxwell, ea ar fi fost de acord să nu discute despre duce sau să-și repete acuzațiile despre el.

Un purtător de cuvânt al Ducelui a refuzat să comenteze.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

VIDEO Iarnă severă în Africa de Sud. Numeroase drumuri au fost blocate, iar oamenii au rămas captivi în mașini

Vremea a creat haos în Africa de Sud, unde locuitorii din Johannesburg s-au trezit în mijlocul unei ierni neobișnuit de severe. A nins atât...

Două minivacanțe la sfârșit de an, dintre care una ar putea să aibă șapte zile

Guvernul ar putea acorda mai multe zile libere suplimentare în perioada sărbătorilor de Crăciun și Revelion, creând astfel minivacanțe prelungite pentru angajați. De Crăciun,...

Companiile din construcții se confruntă cu deficit de personal și volume mai mici de lucrări

Companiile care activează în domeniul construcțiilor și-au încetinit creșterea, după ce estimările de la începutul anului au fost date peste cap de modificările venite...
Ultima oră
Pe aceeași temă