17.2 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăCulturăA murit scriitorul Dumitru Radu Popescu

A murit scriitorul Dumitru Radu Popescu

Scriitorul Dumitru Radu Popescu, membru al Academiei Române, a murit în ziua de 2 ianuarie 2023.

Scriitorul Dumitru Radu Popescu avea 87 de ani. El a fost romancier, poet, dramaturg, eseist și nuvelist. În ultimele zile, în decembrie 2022, el ar fi fost internat la Spitalul Elias. Decesul lui Popescu a fost anunțat de un alt scriitor, Radu F. Alexandru, într-o postare pe internet.

”ACEST ÎNGER TRIST…

Azi, 2.01.23, ora 04.30, a părăsit această lume tristă acad. DUMITRU RADU POPESCU (D. R. P.) unul dintre cei mai mari scriitori ai României. Ne-a îmbogățit cu o operă monumentală, de o valoare excepțională: proză, teatru, poezie, critică literară. Și-a trăit viața într-o desăvârșită onestitate. A fost un coleg și un prieten ireproșabil.

Durerea e prea mare și cuvintele sunt prea sărace pentru a cuteza acum, și în acest loc, evocarea binemeritată.

Dumnezeu să-l odihnească în pace și să-i dea liniștea de care atât de multă vreme a fost vitregit”, a scris, pe internet, Radu F. Alexandru.

Dumitru Radu Popescu a fost preşedinte al Uniunii Scriitorilor între anii 1981 – 1989. Legat de această perioadă este și detaliul care i se reproșa scriitorului: faptul că a fost membru al CC al PCR.

În anul 1997, Popescu a devenit membru corespondent al Academiei Române. Din anul 2006, scriitorul era membru titular al Academiei Române. În ultimii ani ai vieții, el a fost și director general al Editurii Academiei Române.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Familia Picioruș, stăpâna consultanței mascate în învățământ

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL, controlată de Georgeta-Sorina Picioruș și administrată de Alexandru-Eduard Picioruș, a explodat în 2023 după...

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA, a decis Înalta Curte, potrivit BBC. Julian Assange a primit permisiunea de...

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan: “Bilanțul lui este matematic zero”

Candidatul PNL pentru funcția de primar general al Capitalei, Sebastian Burduja, a criticat dur activitatea actualului edil, Nicușor Dan, într-o conferință de presă susținută...
Ultima oră
Pe aceeași temă