12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportFotbalNeymar egalează recordul de goluri al lui Pele pentru Brazilia

Neymar egalează recordul de goluri al lui Pele pentru Brazilia

Neymar a egalat recordul “oficial” de 77 de goluri marcate de legenda braziliană Pele pentru naționala masculină. A reușit să înscrie împotriva Croației la Cupa Mondială.

FIFA, organismul de conducere mondial, recunoaște recordul, dar Confederația braziliană de fotbal și Pele nu vor recunoaște acest record, deoarece ei spun că a marcat 95 de goluri în total, transmite BBC.

FIFA ia în calcul doar meciurile dintre două națiuni, iar unele dintre golurile lui Pele au fost marcate în meciuri amicale împotriva echipelor de club.

Neymar a jucat 124 de meciuri în Brazilia, egalând numărul lui Pele din 92 de partide.

Pele – care a câștigat trei Cupe Mondiale cu Brazilia, în 1958, 1962 și 1970 – primește în prezent îngrijiri medicale într-un spital din Sao Paulo.

Numărul de goluri marcate de Neymar nu este un record general al Braziliei, Marta având 115 goluri pentru echipa feminină din 2002.

El a egalat recordul la finalul primei reprize de prelungiri din sferturile de finală ale Braziliei împotriva Croației.

Jucătorul în vârstă de 30 de ani a debutat la 10 august 2010, marcând primul său gol internațional în minutul 28 al victoriei cu 2-0 în fața SUA.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă