20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăPoliticăGeorge Simion a intrat în forță în Ministerul Energiei, căutându-l pe ministru....

George Simion a intrat în forță în Ministerul Energiei, căutându-l pe ministru. Jandarmii au trimis un negociator. “Să vedem cum vine Jandarmeria să mă scoată afară”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, și-a amânat conferința de presă pe care o anunțase la Ministerul Energiei, pentru că acolo îl aștepta deputatul George Simion, liderul AUR.

UPDATE 14.00 Ministrul Virgil Popescu a sosit în sala de conferințe de la Ministerul Energiei. Ministrul l-a acuzat pe deputatul AUR că are “comportament deviant” și că, prin intrarea lui ilegală în sediul Ministerului Energiei, a sfidat instituțiile statului. Virgil Popescu l-a mai acuzat pe George Simion că este “trompetă a rușilor, o trompetă a lui Putin, care acționează împotriva intereselor statului român”, pe motiv că Simion a produs acest incident exact în ziua când începe embargoul petrolier împotriva Rusiei. Ministrul Popescu a rămas să susțină conferința de presă.

UPDATE 13,20 Liderul AUR, George Simion, a ieșit din sediul Ministerului Energiei. El s-a oprit la poartă, în exteriorul clădirii.

UPDATE 13,00 Jandarmii au ajuns la George Simion, în sediul Ministerului Energiei. Liderul AUR refuză să iasă din clădire. Simion s-a așezat pe un scaun, alături de ziariști. “Să vedem cum vine Jandarmeria Română, să mă scoată afară dintr-o sală de conferință de presă”, a declarat Simion. Jandarmeria a trimis o femeie negociator care a încercat un dialog cu deputatul Simion.


Simion a trecut ușor de jandarmii care păzesc Ministerul Energiei

Conferința de presă urma să înceapă luni la ora 12,30. George Simion nu este ziarist, drept pentru care, inițial, a fost oprit la intrarea în Ministerul Energiei. Simion a intrat totuși în sala de conferință de la Ministerul Energiei invocând faptul că este parlamentar.

Drept urmare, ministrul Virgil Popescu n-a mai intrat în sala de conferință. În schimb, ministrul l-a trimis în locul lui pe secretarul de stat George Niculescu. Secretarul de stat a anunțat că, întrucât în sală se află “persoane neacreditate” (adică Simion), ministrul nu mai vine la conferința de presă. “Nu mai poate coborî la această conferință de presă, o amână”, a precizat secretarul de stat Niculescu.

Reacția lui George Simion a fost să înceapă să se plimbe prin sediul Ministerului Energiei, invocând faptul că-l caută pe ministrul Popescu. George Simion susține că vrea să ajungă la etajul 4, unde s-ar afla biroul ministrului.

“Nu-l înjur, nu-l fac hoț. Nu am arme albe. Am venit să-l întreb cum e cu taxa pe soare”, a declarat Simion.

Liderul AUR s-a întâlnit la un moment dat cu secretarul de stat Dan Drăgan, dar nici acesta n-a vorbit cu el.

Acum câteva luni, ministrul Popescu avusese un incident cu deputatul Simion, în Parlament. În timp ce Popescu vorbea la tribună, Simion a venit lângă el și l-a apucat de gât. Simion i-a spus lui Popescu “Ești un hoț!”. Popescu i-a replicat “Ești un prost!”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

Trei oameni au murit și alți opt sunt răniți după un atac ucrainean asupra orașului Donețk

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite sâmbătă într-o lovitură ucraineană asupra unui restaurant din oraşul Doneţk, ocupat...

Marcel Ciolacu critică conducerea liberală a Primăriei Constanţa: “Lipsesc cu desăvârșire”

Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al PSD și premier, a criticat conducerea liberală a Primăriei Constanța, afirmând că performanța administrativă, investițiile și accesarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă