11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalChina suspenda importul de carne canadiană

China suspenda importul de carne canadiană

Mișcarea vine după ce autoritatile chineze au gasit un aditiv interzis în hrana pentru animale într-un lot de produse de carne de porc exportat din Canada în China.

O anchetă a constatat că au fost falsificate până la 188 de certificate de sănătate anexate la exporturile de carne de porc în China.

China a cerut Canadei să ia “măsuri drastice” pentru a asigura siguranța produselor alimentare vândute țării asiatice.

China a suspendat imediat importul de produse din carne de porc de la întreprinderile relevante după ce a găsit “reziduuri de ractopamină” într-un lot de mărfuri trimise din Canada, a afirmat o declarație a ambasadei chineze din Ottawa.

“Pentru a proteja siguranța consumatorilor chinezi, China a luat măsuri preventive urgente și a solicitat guvernului canadian suspendarea eliberării certificatelor pentru carnea exportată în China începând cu 25 iunie”, se arată în declarație.

“Sperăm că partea canadiană va acorda o mare importanță acestui incident … și va lua măsuri eficiente pentru a asigura siguranța alimentelor exportate în China într-o manieră responsabilă”.

Canada investighează dacă nu cumva carnea de porc livrata impreuna cu certificate false de sanatate către China a venit de fapt de la producatorii autohtoni.

“Cineva încearcă să utilizeze marca canadiană pentru a muta produsul pe piața chineză”.

China a cumpărat carne de porc în valoare de 310 de milioane de dolari- națiunea asiatică este a treia cea mai mare piață de export pentru carnea de porc canadiană – și carne de vită și mânzat canadian, în valoare de 63 milioane de dolari (ianuarie-aprilie) 2019, conform statisticilor comerciale.

La începutul acestui an, China a blocat, de asemenea, importurile de semințe canola, menționând preocupările legate de calitate, care au fost contestate de către agenția de inspecție alimentară din Canada.

Cele mai citite

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă