11.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăInternaționalDe ce premierul Japoniei, Fumio Kishida, nu va participa la funeraliile Reginei...

De ce premierul Japoniei, Fumio Kishida, nu va participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Premierul Japoniei, Fumio Kishida, nu va participa la funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II de la Londra, având în vedere faptul că împăratul şi împărăteasa Japoniei doresc să participe şi vor ocupa locurile primite prin invitaţie din Marea Britanie, transmite agenţia Kyodo care citează surse guvernamentale de la Tokyo.

Invitaţia trimisă Japoniei de către Marea Britanie este pentru două persoane, iar pregătirile pentru participarea împăratului Naruhito şi a împărătesei Masako la funeraliile de la 19 septembrie sunt deja în derulare, conform sursei, transmite agerpres.ro.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, la vârsta de 96 de ani. Familia regală britanică şi cea imperială niponă împărtăşesc de mult o legătură profundă, mai notează Kyodo.

Împăratul Naruhito și premierul Japoniei Kishida ar putea participa la funeraliile Reginei Elisabeta

Împăratul Naruhito al Japoniei intenționează să participe la funeraliile reginei Elisabeta a Marii Britanii, în timp ce premierul Fumio Kishida ar putea, de asemenea, să fie prezent, potrivit presei japoneze.

Aceasta ar fi prima călătorie în străinătate a lui Naruhito de la accederea la tron, în mai 2019. Împărăteasa Masako și-a exprimat, de asemenea, dorința de a participa, iar guvernul japonez organizează călătoria lor, au declarat vineri NTV, TBS, citând surse guvernamentale, scrie Reuters.

Kishida se gândește să participe la înmormântare, care, potrivit Marii Britanii, va avea loc peste o săptămână. De altfel, și Președintele american Joe Biden a declarat că va participa la înmormântarea celui mai longeviv monarh britanic în funcție.

Biroul prim-ministrului și Agenția Casei Imperiale nu au putut fi contactate în afara orelor de program pentru a comenta aceste rapoarte.

Familia regală britanică și familia imperială a Japoniei au legături de lungă durată. Împăratul fusese invitat în Marea Britanie de către regină în 2020, dar călătoria a fost amânată din cauza pandemiei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Netanyahu la un an de la atacul Hamas: „ Vom continua lupta”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a promis luni seara compatrioţilor săi că va continua lupta până la atingerea obiectivelor de război stabilite de guvernul său,...

Franța: Un avion de mici dimensiuni a căzut peste o casă

Un accident aviatic a avut loc luni în localitatea La Bretonnière-la-Claye, Franța, unde un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în zidul unei case....

Diana Iovanovici-Șoșoacă s-a plâns PE că CCR i-a respins candidatura la prezidențiale

Eurodeputata Diana Iovanovici-Şoşoacă s-a plâns luni seară în Parlamentul European, la procedura discursurilor de un minut, după ce Curtea Constituţională a României i-a respins...
Ultima oră
Pe aceeași temă