10.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăEconomieCriza EnergeticăŞeful Enel aşteaptă informaţii privind vânzarea subsidiarei din Rusia către Lukoil

Şeful Enel aşteaptă informaţii privind vânzarea subsidiarei din Rusia către Lukoil

Enel SpA nu are indicii privind momentul în care poate finaliza vânzarea subsidiarei sale din Rusia, a afirmat directorul general al companiei italiene de utilităţi, Francesco Starace, adăugând că potenţialul cumpărător Lukoil caută să obţină autorizaţiile necesare, transmite Reuters.

“Lukoil a depus cererea … şi aşteptăm răspunsul”, a declarat Starace, la Forumul de afaceri Ambrosetti Forum din nordul Italiei, notează Agerpres.ro.

În iunie, Enel anunţa că a ajuns la un acord cu Lukoil şi fondul de investiţii Gazprombank-Frezia privind vânzarea unei participaţii de 56,43% la Enel Rusia, pentru aproximativ 137 milioane de euro.

Subsidiara rusă a Enel este pe o listă preliminară a companiilor pe care investitorii din aşa-numitele ţări neprietenoase nu le pot vinde anul acesta, dacă nu obţin o permisiune specială.

Ulterior, autorităţile de la Moscova au introdus noi cerinţe, cerând ca potenţialul cumpărător să solicite de asemenea autorizaţie pentru achiziţionarea activelor.

Enel are în Rusia două parcuri eoliene şi trei centrale electrice pe bază de gaze, iar în martie a anunţat că explorează opţiunile privind aceste active, după invadarea Ucrainei. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Fostul avocat al lui Trump a depus mărturie în procesul cu Stormy Daniels

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a compărut luni în calitate de martor-cheie la procesul fostului preşedinte al SUA pentru plăţi ascunse...

Melinda Gates a ieșit din fundația pe care o fondase cu fostul ei soț Bill Gates

Melinda Gates, care a prezidat una dintre cele mai influente fundații filantropice din lume, a anunțat luni că părăsește organizația pe care a fondat-o...

Hezbollah: Locuitorii strămutați israelieni se pot întoarce acasă dacă se încheie războiul

Şeful grupării insurgente libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat luni că locuitorii din nordul Israelului care s-au refugiat în alte zone din ţară...
Ultima oră
Pe aceeași temă