29.2 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăVideoPakistanezii ce au fost mutați din cauza crizei alimentelor spun că adăposturile...

Pakistanezii ce au fost mutați din cauza crizei alimentelor spun că adăposturile sunt înghesuite

Pakistanezii ce au fost mutați din cauza lipsei aleimentelor din zonele afectate de inundații spun că adăposturile unde stau sunt foarte înghesuite.

Aproximativ 450 de persoane sunt găzduite în condiții proaste și înghesuite într-un adăpost temporar din Hyderabad, Pakistan, după ce au fost strămutate din calea recentelor inundații.

În condiții de supraaglomerare, mulți se înghesuie pe coridoare și în curtea clădirii școlii, deoarece sunt doar șapte camere și patru băi disponibile pentru familiile strămutate.

Pakistanezii mutați din cauza crizei alimentelor au ajuns să se plângă de adăposturile înghesuite unde au fost aduși

Ploile musonice record și topirea ghețarilor din nordul munților au provocat inundații care au ucis cel puțin 1.208 de persoane, inclusiv 416 copii, a declarat Autoritatea Națională de Management a Dezastrelor (NDMA), potrivit Reuters.

Inundația, pusă pe seama schimbărilor climatice, a afectat aproximativ o treime din națiunea din Asia de Sud și încă se răspândește.

Pakistanul se luptă să răspundă la inundații, având în vedere amploarea lor fără precedent. Guvernul a declarat că 33 de milioane de oameni – 15% din populația sa – au fost afectați. Organizația Națiunilor Unite a făcut un apel pentru ajutor de 160 de milioane de dolari pentru a ajuta la combaterea dezastrului.

Premierul pakistanez vizitează provincia sudică devastată de inundații

Premierul pakistanez Shahbaz Sharif a deplâns „devastarea extremă” din provincia sudică Sindh, vineri (26 august), cauzată de inundații.

În primul său tur oficial al provinciei devastate de inundații, Sharif a avut o vedere aeriană a zonelor cele mai afectate, inclusiv Sukkur, Rohri, Khairpur, Faiz Ganj, Kot Diji și Thari Mirwah.

„ Inundația din 2010 a fost o inundație foarte uriașă în istoria noastră, dar simt că această inundație a provocat ravagii mult mai mari. Există devastări extreme în jur. Peste 900 de oameni au murit”, a spus el reporterilor.

El a spus cum culturile și animalele au fost devastate și a anunțat plata imediată a sumei de 25.000 de Rs (113,30 USD) și tratament medical gratuit pentru fiecare gospodărie afectată de inundații, potrivit Reuters.

Premierul pakistanez a vizitat zonele afectate de inundații unde peste 30 de milioane de oameni au avut de suferit

Ploile istorice musonice și inundațiile din Pakistan au afectat peste 30 de milioane de oameni în ultimele săptămâni, a declarat ministrul țării pentru schimbările climatice joi (25 august), numind situația „dezastru umanitar de proporții epice indus de climă”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

PMP se dezice de afirmațiile lui Gheorghe Flutur: Dreapta niciodată nu va îngenunchea în fața PSD, așa cum face PNL

Partidul Mișcarea Populară a reacționat la declarațiile făcute de Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte al PNL, și a precizat că „PMP Suceava nu va fuziona niciodată...

A dat foc caselor vecinilor ca să se răzbune că statul i-a luat în grijă pe cei șase copii

Un piroman din județul Bacău a dat foc caselor vecinilor ca să se răzbune că statul i-a luat în grijă pe cei șase copii. Poliţiştii...

Armata israeliană spune că a lovit infrastructura Hezbollah de la granița dintre Siria și Liban.

Armata israeliană a declarat joi că avioanele sale de luptă au lovit infrastructura de la granița dintre Siria și Liban, folosită de Hezbollah, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă