25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternaționalAmenințări: regimul de la Teheran ar putea lansa un atac asupra unei...

Amenințări: regimul de la Teheran ar putea lansa un atac asupra unei centrale atomice din Israel

“Dacă Iranul decide să vă confrunte, un atac cu rachete asupra reactorului Dimona va fi suficient”, a afirmat vineri Kermani într-o predică, referindu-se la Statele Unite şi Israel.

“Trăiţi într-o casă de sticlă. Ar trebui să aveţi grijă”, a mai spus oficialul, care deţine şi funcţia de imam efemer pentru rugăciunea zilei de vineri la Teheran.

Imamul a negat că Iranul doreşte să dezvolte o armă nucleară. “Iranul va continua să producă uraniu îmbogăţit pentru a genera energia electrică şi să efectueze cercetări ştiinţifice”, a spus Karmeni.
“Producţia de uraniu îmbogăţit nu este pentru realizarea unei bombe nucleare, pe care Iranul o consideră nelegitimă şi inutilă”, a adăugat el.

Potrivit autorităţilor israeliene, centrala nucleară de la Dimona este folosită pentru cercetări ştiinţifice în domeniul atomic, însă se crede că reactorul produce plutoniu necesar pentru fabricarea de bombe atomice.

Potrivit estimărilor privind capacitatea de producţie de plutoniul a reactorului Dimona, experţi consultaţi de agenţia Reuters estimează că Israelul ar putea avea 100-200 dispozitive explozive nucleare.

Israelul menţine o politică de ambiguitate în ceea ce priveşte presupusul său arsenal nuclear, refuzând să confirme sau să nege existenţa acestuia.

Cele mai citite

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă