12.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Orașul Chongqing din China, pustiu pe fondul caniculei intense

VIDEO: Orașul Chongqing din China, pustiu pe fondul caniculei intense

Orașul Chongqing din China a fost pustiu sâmbătă (20 august), în timp ce regiunea se confruntă cu un val de căldură rar întâlnit.

O mână de oameni au trecut în grabă prin oraș, purtând umbrele pentru a preveni arsurile solare.

Turistul Xu, în vârstă de 48 de ani, din provincia chineză Guangdong, a comparat-o cu un cuptor: “Nu regret că am venit aici. Doar simt valul de căldură. Simt cum este să fii într-un cuptor. Este o căldură sufocantă. Dar este în regulă. Aceste locuri turistice sunt încă destul de distinctive”.

Birourile au ridicat temperatura aerului condiționat și au oprit sistemul pentru a se odihni din când în când, cu scopul de a reduce povara sarcinilor electrice și de a preveni declanșarea unui scurtcircuit, a declarat pentru Reuters Peng Rong, un rezident local în vârstă de 34 de ani.

Lovite de un val de căldură rar, 66 de râuri din 34 de comitate din regiunea Chongqing au secat, a anunțat vineri (19 august) televiziunea de stat CCTV, în timp ce datele serviciului meteorologic au arătat că ]într-un district din Chongqing a s-au înregistrat 45 de grade Celsius.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Florin Piersic, mesaj de ultim moment: „Sunt viu”

Actorul Florin Piersc, internat în spital cu mai multe probleme de sănătate, a transmis, luni seară, un prim mesaj. El spune că e „viu”,...

Ceremonia de finalizare a studiilor: Tradiții și simboluri ale maturității academice

Momentul absolvirii marchează o etapă definitorie în viața oricărui student, fiind punctul culminant al anilor de studiu și dedicare. Este ziua în care tradiția...

Ședință solemnă în Parlament, cu ocazia Zilei prieteniei româno-israeliene

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor întruni astăzi, de la ora 10:00, în şedinţă solemnă comună consacrată marcării Zilei Solidarităţii şi Prieteniei dintre România...
Ultima oră
Pe aceeași temă