20 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSportFotbalCupa Mondială 2022 va începe cu o zi mai devreme

Cupa Mondială 2022 va începe cu o zi mai devreme

Cupa Mondială va începe cu o zi mai devreme decât era prevăzut, duminică, 20 noiembrie, când gazdele din Qatar vor întâlni Ecuadorul.

Meciul de deschidere al Grupei A ar fi trebuit să se dispute pe 21 noiembrie, la ora 16:00, scrie BBC.

Meciul de deschidere al turneului urma să fie Senegal – Olanda, la ora 10:00, într-o luni.

Cu toate acestea, adminstrația organismului de conducere mondial Fifa a înaintat o propunere pentru a muta meciul din Qatar.

A urmat apoi câteva discuții cu Qatar și Ecuador, după ce au primit o cerere din partea confederației sud-americane Conmebol.

Aceasta se încadrează în tradiția ca în meciul de deschidere să fie implicate fie gazdele, fie deținătorii trofeului.

Decizia finală va fi luată de biroul consiliului FIFA, care cuprinde președinții celor șase confederații, plus președintele FIFA, Gianni Infantino.

Dacă va fi aprobată, așa cum se așteaptă, meciul dintre Senegal și Olanda va fi mutat luni, la ora 16:00, având în vedere că se vor juca doar trei meciuri în loc de patru, cum se întâmplă în prezent.

Meciul Angliei din Grupa B cu Iranul, care se joacă la 21 noiembrie, de la ora 13:00, nu ar fi afectat, la fel ca și meciul de deschidere al Țării Galilor cu Statele Unite ale Americii, de la ora 21:00, la aceeași dată.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cum să optimizezi spațiul de depozitare folosind cutii de carton?

Cutiile de carton reprezintă una dintre cele mai accesibile și versatile soluții de depozitare, fiind ideale pentru organizarea obiectelor în casă, garaj, birou sau...

Cadouri personalizate pentru cei dragi: idei unice pentru fiecare ocazie

Pregătirea unui cadou pentru o persoană dragă poate fi o sarcină plină de emoție, dar și de provocări, mai ales în momentele în care...

Ratingul României în pericol, din cauza deficitului bugetar

România ar trebui să ia rapid măsuri pentru a limita creşterea deficitului bugetar, care devine cel mai mare din Uniunea Europeană Deficitul bugetar este în...
Ultima oră
Pe aceeași temă