3.7 C
București
duminică, 24 noiembrie 2024
AcasăMediuCriza climaticăLocuri care ar putea dispărea din cauza încălzirii globale 

Locuri care ar putea dispărea din cauza încălzirii globale 

Încălzirea globală nu este cu siguranță ceva care s-a întâmplat peste noapte. Este un proces gradual de încălzire a Pământului. Dar, în ultimul secol, această creștere a temperaturii Pământului a crescut în mod semnificativ, iar acest lucru este alarmant.

Odată cu practicile de consum ale populației umane, a avut loc o creștere dramatică a arderii combustibililor fosili, ceea ce a dus la o creștere a concentrației de gaze cu efect de seră în atmosferă. Această creștere a temperaturii Pământului duce la valuri de căldură intense, la topirea calotelor glaciare și la creșterea nivelului mării.

Odată cu creșterea nivelului mării, cele mai multe locuri care se află în apropierea mării ar putea ajunge sub apă. Din păcate, multe dintre aceste locuri sunt orașe mari. Iată câteva dintre ele:

Jakarta, Indonezia

Jakarta se află chiar lângă Marea Java și se confruntă deja cu eroziunea din cauza creșterii nivelului mării. La aceasta se adaugă pomparea excesivă a apelor subterane care are loc în oraș pentru a susține populația, ceea ce duce la scufundarea terenului. Prin urmare, dacă punem laolaltă scufundarea terenului și creșterea nivelului mării, rezultatul final este că Jakarta va ajunge sub apă în viitorul apropiat.

New York City, SUA

Este înconjurat de apele Oceanului Atlantic. Orașul s-a confruntat recent cu numeroase calamități naturale, precum furtuni și inundații. Când creșterea nivelului mării este combinată cu aceste calamități naturale, este foarte clar că, dacă nu tot, o mare parte din New York City poate ajunge sub ape în câțiva ani de acum încolo.

Miami, Statele Unite ale Americii

Cercetările arată că, până la sfârșitul secolului, este foarte probabil ca orașul Miami să ajungă sub ape. Deja nivelul mării din Miami crește mai repede decât restul, ceea ce duce la inundații frecvente și la alte probleme legate de inundații, cum ar fi contaminarea apei potabile și distrugerea proprietăților.

Veneția, Italia

Veneția se scufundă rapid și a trecut deja prin unele dintre cele mai grave inundații din toate timpurile. Orașul a introdus chiar și un sistem de bariere împotriva inundațiilor în tot orașul pentru a ajuta la rezolvarea problemei inundațiilor, dar aceste măsuri preventive nu sunt atât de eficiente. În 2020, orașul a avut parte din nou de inundații foarte grave.

Rotterdam, Olanda

Mai mult de 90% din oraș se află deja sub nivelul mării. Deși orașul Rotterdam dispune de sisteme uriașe de stocare a apei pentru a combate inundațiile, aceste sisteme de stocare a apei se vor revărsa la un moment dat.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Elena Lasconi: „Am votat cu încrederea că niciun român nu-și va face bagajul să plece din țară”

Elena Lasconi, reprezentanta USR în cursa pentru alegerile prezidențiale, și-a exprimat votul la Colegiul Tehnic din București. După ieșirea de la urne, Elena Lasconi, candidata...

Alegerile prezidențiale 2024: Peste 45.000 de angajați MAI, mobilizați pentru primul tur de scrutin

Cătălin Predoiu a cerut sancționarea fermă a oricărei încercări de cumpărare de voturi sau mită electorală Duminică, la primul tur al alegerilor prezidențiale, peste 45.000...

Mircea Geoană îndeamnă românii să voteze masiv: „Nu alegem doar un preşedinte, alegem o direcţie pentru ţară”

Candidatul independent Mircea Geoană și-a exercitat dreptul de vot duminică, 24 noiembrie 2024, în cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale. După vot, Mircea Geoană subliniat...
Ultima oră
Pe aceeași temă