12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Ucraina trage cu obuze asupra rușilor din Donbas

VIDEO: Ucraina trage cu obuze asupra rușilor din Donbas

Soldații au tras cu obuziere M-777 produse și furnizate de SUA în timpul unui raid organizat de armata ucraineană. Militarii ucraineni pot fi văzuți încărcând un tun de artilerie, țintind și trăgând pe linia frontului în regiunea Donbas.

“Armele care ne sunt furnizate ne ajută foarte mult să respingem inamicul. Suntem recunoscători pentru acest lucru”, a declarat soldatul ucrainean Evhen.

“Este înfricoșător pentru noi toți, dar trebuie să ne facem datoria pentru a nu-i da inamicului nicio ocazie de a ne ocupa pământurile și pentru ca noi toți să ne întoarcem acasă vii și sănătoși”, a declarat Dmytro, în vârstă de 37 de ani.

Ucraina a desfășurat multe dintre noile sale obuziere M-777 pe liniile de front din estul țării. Sistemul este considerat deosebit de important datorită razei sale de acțiune lungă și a preciziei sale.

Washingtonul a livrat 90, Canada 4 și Australia 6 piese de artilerie M-777 forțelor armate ucrainene începând cu luna aprilie, potrivit surselor Ministerului ucrainean al Apărării.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Procurorul Daniel Horodniceanu a câștigat procesul cu Poliția Română, deși circula cu 170 km/h

Judecătorii au decis să îi dea câștig de cauză lui Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistratorii (CSM), chiar dacă a fost prins...

Nașterile și căsătoriile în Germania au ajuns la cele mai scăzute niveluri în 2023 din ultimul deceniu

Naşterile şi căsătoriile în Germania au atins în 2023 cele mai scăzute niveluri din ultimul deceniu, conform rezultatelor preliminare date publicităţii de Biroul Federal...

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...
Ultima oră
Pe aceeași temă