14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaO femeie din Harkov a fost salvată după un bombardament rusesc

O femeie din Harkov a fost salvată după un bombardament rusesc

Videoclipul martorilor oculari difuzat luni (11 iulie) de Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei arată momentul în care o femeie din Harkov a fost salvată dintr-o clădire distrusă după un bombardament rusesc de acolo.

Valentina Popovichuk a fost trezită în apartamentul ei din Harkov la primele ore ale dimineții de luni dimineața de un nor de praf căzut pe patul ei, potrivit Reuters.

A alergat la baie și s-a trezit sub bucăți de moloz care cădeau peste ea de la podea și de deasupra.

O femeie din Harkov, afectată de un bombardament rusesc, a fost salvată, deși acolo au fost ucise cel puțin trei persoane

Armele rusești care au lovit cel de-al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, Harkov, au ucis luni cel puțin trei persoane, au declarat autoritățile, în timp ce salvatorii au scos supraviețuitorii din dărâmăturile unei lovituri anterioare asupra unui bloc de apartamente care a ucis 19 persoane într-un alt oraș.

Artileria, lansatoarele de rachete multiple și atacul cu tancuri asupra Harkovului au rănit, de asemenea, 31 de persoane, inclusiv doi copii, a declarat guvernatorul regional Oleh Synehubov. Biroul președintelui ucrainean a declarat că zonele rezidențiale au fost afectate.

Președintele rus Vladimir Putin numește conflictul o „operațiune militară specială” pentru a demilitariza Ucraina vecină și a scăpa de naționaliștii care amenință vorbitorii de limbă rusă. Ucraina și aliații săi occidentali spun că războiul lui Putin este o acaparare de pământ în stil imperial și i-a acuzat forțele de crime de război.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cum s-a „scos” ambasadoarea din Maroc, Maria Ciobanu, după ce a sabotat România la cel mai mare salon agricol din Africa și Orientul Mijlociu

Ambasadoarea Maria Ciobanu a sabotat participarea României la cel mai mare salon agricol din Africa și Orientul Mijlociu-SIAM 2024, care a avut loc...

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...
Ultima oră
Pe aceeași temă