19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalPremierul irakian cere UE să intensifice investiţiile în ţara sa

Premierul irakian cere UE să intensifice investiţiile în ţara sa

Abdel-Mahdi a lansat acest apel la o întâlnire la Bagdad cu şefa diplomaţiei UE, Federica Mogherini, aflată în vizită în Irak.

“Irakul vrea să încurajeze investiţiile europene şi să intensifice cooperarea în toate domeniile”, a spus Abdel-Mahdi, conform unui comunicat transmis de guvern.

“Irakul a obţinut victoria asupra DAESH (acronimul arab al Statului Islamic – n.r.), dar a plătit un preţ mare”, a mai afirmat el.

“Consecinţele acestei victorii au fost cruciale pentru Irak, pentru regiune şi pentru întreaga lume”, a adăugat el, conform comunicatului.

În decembrie 2017, Irakul şi-a anunţat victoria asupra Statului Islamic cu ajutorul alianţei conduse de SUA, eliberând toate teritoriile capturate de militanţi în 2014 şi 2015.

În ultimele luni, Irakul a încercat să atragă sprijin internaţional pentru reconstrucţia sa şi pentru relansarea economică.

“Marile puteri ar trebui să vadă Irakul ca o ţară care a ieşit din război şi acum se recuperează ferm”, a spus Abdel-Mahdi.

Mogherini a declarat că scopul principal al vizitei sale în Irak a fost să evidenţieze sprijinul UE, conform comunicatului transmis de guvernul de la Bagdad.

Şefa diplomaţiei europene a mai avut sâmbătă la Bagdad întrevederi separate cu preşedintele irakian Barham Salih şi cu ministrul de externe irakian Mohammed Ali al-Hakim.

Cele mai citite

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...
Ultima oră
Pe aceeași temă