15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSocialSocietateCele mai bune glume despre podul prăbușit

Cele mai bune glume despre podul prăbușit

Românii se întrec, în discuții pe stradă sau pe internet, să facă glume despre podul prăbușit peste râul Siret.

Glumele fac referire la construcția proastă, la incompetența constructorilor sau la implicațiile politice ale acestui scandal.

„Cum zbiară o oaie prinsă sub pod? Pe-Se-Deee!”, este una dintre aceste glume. Se face aluzie la faptul că președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, este un cunoscut lider PSD.

„Acum se pune cu adevărat întrebarea: Cine v-a lucrat aici?”, este o altă glumă. Întrebarea menționată o pun uneori instalatorii, pentru a-i ironiza pe cei care au lucrat înaintea lor.

„A furat, dar a și făcut câte ceva” – aluzie la faptul că unii politicieni de la putere mai și construiesc, nu doar fură. În cazul de față, construcția a fost proastă.

„Prima lucrare, după școala online”. Această glumă face aluzie la faptul că și elevii și studenții au făcut cursuri online, ceea ce le-a afectat calitatea pregătirii.

Podul din localitatea Luțca a fost reparat în noiembrie 2021 și s-a prăbușit în iunie 2022. La momentul accidentului, în jurul orei 15, pe el se aflau doar un autocamion și o autoutilitară. Acum, procurorii au deschis o anchetă. Principalele fapte sau suspiciuni sunt cele de corupție, de abuz în serviciu și de vătămare corporală din culpă. Ultima acuzație se referă la faptul că șoferul autocamionului a fost ușor rănit.

Președintele CJ Neamț se apără susținând că nu făcuse recepția lucrărilor de reabilitare. Cu toate acestea, podul reparat în noiembrie 2021 fusese dat în circulație.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă